Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zase o něco lepší než předešlý díl. Nevím jestli je to tím, že si již na herectví hlavních protagonistů zvykám, ale jejich výkony se mi zdají čím dál tím víc lepší a lepší. I příběhově se tvůrci zlepšují. Jestli to takto půjde dál, tak budu moct s čistým srdcem říct, že již chápu fandy Star Treku, proč mu tak propadli. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Potřeba jednotlivce převážila nad potřebami většiny." ----- V pořadí třetí celovečerní film mapující osudy Enterprise a její posádky v sobě má dost vnitřní síly, aby nenechal na holičkách diváka - ani své hrdiny ... a přitom si s ní neví rady - neumí ji využít tak, aby zápletka navzdory všem dramatickým událostem nevyzněla tak trochu do ztracena. TAK usilovně se snaží o oživení Spocka, že zapomíná na všechno ostatní - jakoby spolu s milým Vulkáncem ztratil i schopnost logického uvažování. Dějová osnova je sice poměrně jednoduchá, ale do určité míry řekněme nevhodně - nebo spíš nepromyšleně poskládaná ... představitele jednotlivých postav tak nutí k určitým úkonům, ale přitom jim nedá prostor, aby je mohli věrohodně interpretovat ... 2,5*. Třetí * přihazuju prakticky jen díky svému vztahu k posádce ... a pochopitelně i díky dávným vzpomínkám na legendární seriál - což spolu velice úzce souvisí. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Škoda, je to slabé a velmi nucené znovuuvedení postavy, na jejíž zničení neměli tvůrci dost odvahy. Problémem je, že jediným cílem filmu zůstává oživit Spocka do závěrečných titulků a všechno kolem (Klingoni, přestřelky, souboje) působí mechanicky a doplňkově. I Hornerův soundtrack už nemá výbušnost předchozího dílu a, co je horší, nefunguje ani energie admirála Kirka. Ten sice podstoupí dvě strašlivé oběti, ale ani jedna z nich nemá punc výjimečnosti, není provedena nijak oslnivě a jen Shatnerovo solidní herectví zabrání absolutní rutině. Nimoy jako režisér rozhodně nedosáhl Meyerovy ani Wiseovy velikosti a Pátrání po Spockovi se úrovní smrsklo někam k běžnému seriálovému dílu. Nebýt pár momentů (únosu Enterprise a hlášek Scottyho), byla by třetí filmová štrapáce zralá na odpis... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestli-že má tenhle film nějakou zásadní vadu, pak je to příšerná, příšerná předvídatelnost (tedy až na jednu věc, kterou vykvákati nemohu, neb by to byl spoiler velikosti jezera Issyk-kul v Kyrgyzstánu a musel bych se za spoiler ztrestat useknutím malíčku na levé noze. A já mám svůj malíček rád). Všechno ostatní ale naštěstí funguje (byť mhouřivě hledím na někdy trošku otravné pseudo-citové výlevy), postavy jsou zábavné, dýchá z nich nadšení pro další společnou práci a všeobecná komornost a civilnost příběhu je osvěžující, pročež zvlolávám: smrt každodennímu zachraňování široširého kosmu. Krleš. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi nejvíc ocení zažraní Trekkies (mezi které se nepočítám), pro normálního diváka je tento díl jen o něco menší nuda než film první. Silný důraz je kladen na vulkánské rituály, více se tu užívá klingonština a taky se dostaneme do federačního baru a zadržovací cely (co se prvního týče, v tom Star Wars rozhodně vede). Kataklyzmatická událost na planetě Genesis pak zase dává připomenout na Horu osudu, jen ten Prsten chybí. Ale nezoufat, následující díl je o dost lepší. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)

Reklama

Reklama