Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je málo postáv v histórii kinematografie, ktoré sú tak monumentálne, že si zaslúžia aj vlastný film, o tom, ako ich oživia po predošlom filme. Spock je jedným z tých, ktorým sa to nielen prepečie, ale výsledok je skvelý. Obzvlášť bombastická hudba vytvára osudovú atmosféru. Skvelé nápady (sebadeštruktívna planéta, Klingonci, mytológia Vulkánov...) dotvárajú výnimku potvrdzujúcu pravidlo, že nepárne diely sú v Star Treku priemerné. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci neskousli konec předchozího filmu. Za Spockem se vydává Spock - Nimoy si vzal režii a pokračoval i u IV - Cesta domů. Navázání na Khanův hněv se povedlo částečně, protože tady není silný záporák - klingoni jsou zde vyobrazeni až skoro komicky (válečníci místy připomínají kabaret klaunů), tomuto faktu napomáhá i angažmá Ch.Loyda v roli vůdce klingonů. Dr.Emmet Brown chce zabít Kirka?! Akčních scén je málo a jsou tak rychle zakončeny, že si je neužije ani milovník výbuchů leteckých modelů. Následně souboj Loyd-Shatner patří k nejvtipnějším ze soubojů. Samozřejmě na Gorn-Kirk to nemá.Toto je další důkaz, že lichý díl je slabší. Daleko více z filmu smrdí televiznost a menší rozpočet (viz. změna herečky K.Alley v postavě vulkánky Saavik - už se na ní hezky nekouká). Hodnocení OST: Horner navázal na hudbu, ale více se držel v pozadí. Každopádně pořád to byl Horner. 7/10. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě zbytečná nuda která nejenže nemá nějaký pořádný děj, ale i ten jeho nepatrný zbytek je převelice hloupý. Po vynikajícím prvním filmu a velmi dobrém Khanově hněvu je tohle v Trek serii první šlápnutí vedle. Kirk a jeho nejbližší posádka sice jsou psychologicky relativně propracované postavy, ale tady jaksi nemají co hrát - dramatické scény nefungují, záporáci jsou spíše směšní, děj nedává moc smyslu a na nějakou logiku se tu taky docela dlabe. 5/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestli-že má tenhle film nějakou zásadní vadu, pak je to příšerná, příšerná předvídatelnost (tedy až na jednu věc, kterou vykvákati nemohu, neb by to byl spoiler velikosti jezera Issyk-kul v Kyrgyzstánu a musel bych se za spoiler ztrestat useknutím malíčku na levé noze. A já mám svůj malíček rád). Všechno ostatní ale naštěstí funguje (byť mhouřivě hledím na někdy trošku otravné pseudo-citové výlevy), postavy jsou zábavné, dýchá z nich nadšení pro další společnou práci a všeobecná komornost a civilnost příběhu je osvěžující, pročež zvlolávám: smrt každodennímu zachraňování široširého kosmu. Krleš. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že staré ST kukám len z akejsi povinnosti, pretože som nikdy nepatril k fanušikom ani seriálu ani žiadneho z filmov. Nechápem, ako z tohto mohol vzniknúť celovečerný film. Je to scenáristická báchorka. Súboje sú už tradične príšerné (ale nie až také hrozné ako pri "Worst Fight Scene Ever"). Napätie absolútne žiadne. A dobrodružstvo pokračuje... Prečo??? Viem, že aj DUNA (ktorá vznikla v tom istom roku) má svoje chyby, ale keď to porovnám so ST III, je to priepastny rozdiel... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)

Reklama

Reklama