Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

USA se opět šťourá, kde nemá, tentokrát se snaží o "emerické" anime. To bohužel nevychází tak, jak by leckdo očekával. Recenze jsou sice zajímavé a slibné, ale ve výsledku jsem nedostal skoro nic z toho. Příběh je poutavý, ale tvůrci s ním nedokážou pracovat s jeho potencionálem. Průběh epizod je dost nudný, je sice říznutý dobrými vtípky ale to je trochu málo... Chybí tomu nějáký pořádný spád a akce, jako třeba u Naruta, ale tady jde spíš jen o slabší odvar. Vkládal jsem si do tohohle seriálu velké naděje. 35%. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po 1.serii: Kdyby mi bylo 12, slintám blahem a dávám 5*. Je vidět, že seriál je zaměřen hodně na mladší publikum. Ale to nevadí. Skratkovitý děj, rpo děti dobře srozumitelný trošku škodí, ale pořád je to svižná zábava. A hlavně je to velmi vtipné, což ocení i ti odrostrostlejší. Prostě skvělá zábava na příjemné veselé večery s vaší drobotinou od 5ti let výše P.S. Kdyby ze stejného námětu vznikla manga pro dospělé, byl by to nejspíš kult, takhle je to krásných 75%_______________________________________. Hodnocení po 3 Knihách (sezónách)...tak díl od dílu lepší. Grandiozní finále 2. serie mě velmi nalákalo na třetí, ale co přišlo jsem nečekal. Seriál se přiklonil trochu více ke staršímu publiku (čemuž jsem rád) a hlavně si plně pohrával se všemi zúčastněnými charaktery, až sem ke konci slintal blahem. Navíc i souboje byli postupen času propracovnější a drsnější. Závěr prostě nemá chybu...nechci spoilerovat...takže neřeknu nic..................... ////////////////// resumé: seriál pro celou rodinu, kde si každý nejde něco nebo nějakou oblíbenou postavu, navíc se spoustou tzv. mouder, které skrývá do balastu efekních soubojů a šarvátek.... 85% Moje TOP 5 charakterů 1. generál Iroh 2. Katara 3. king Bumi 4. Aang 5. Sokka.... a nebo Momo? P.S. Pokud si myslíte, že vaše angličtina je aspoň na průměrné úrovni, pusťte si to v originálu a myslím, že budete rozumět 95% dialogů.... Team Avatar let´s go!!! ()

Reklama

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších kreslených seriálů. Zpočátku jsem k tomu byl skeptický - americké anime moc nemusím. Slapstick humor orientovaný na malé děti a spousta fillerů mě nenadchla. Pořád mě však u seriálu něco drželo a když jsem se dodíval na první sérii, zamiloval jsem se. Výborné postavy, skvělá hudba, obrovský svět s propracovanou mytologií, fajn souboje, super vtípky, drama... prostě paráda. Tvůrci si dali opravdu záležet. Na Avatarovi je poznat, že je to jejich děťátko a jejich srdcová záležitost. Svět Avatara je obrovský, plný zajímavé asijské mytologie a filozofie a seriál má určitou hloubku. Seriál už jsem celý viděl třikrát a jsem si jistý, že za rok si ho zase pustím znova. Bylo by fajn, kdyby časem vznikly nějaké bonusové epizodky, či celovečerní filmy. Avatar si svůj celosvětový úspěch zaslouží! Pozor! Nedoporučuju dívat se na filmovou verzi od Shyamalana. Je hrozná. A pokud jste ji viděli, nenechte se odradit od tohoto seriálu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: To, co se ze zeačátku jevilo jako nevázaná sranda pro děti 10 a níž se s postupem času stále více a více měnilo na velmi vyzrálé, promyšlené a strhující fantasy, jehož výborně pointovaná komika je spíše takový bonus, byť naprosto neoddělitelný od skvěle funkčního celku. Od 12. retrospektivního dílu pak nastupuje vyloženě nedětský feeling, který po posledních dvou dílech nenechá na pochybách už vůbec nikoho: I navzdory americkým penězům a občas přeci jen poněkud evropštějšímu looku je Avatar čistokrevným Anime. Zjevná inspirace východní kulturou, nenásilné moralizování skrze neochvějnou moudrost starších, svět duchů, ustící v nečekané hororové finále s duchem, který krade tváře, a spektakulární monster momenty přírodních duchů a totální destrukce, které si v ničem nezadají s Neon Genesis Evangelion... Po první sérii jednoznačně za 5 a zvědavost do další kapitoly ohromná!!! Hodnocení druhé série: Po druhé sérii už to slavné není. Výrazný pokles tempa, občas až přílišná překombinovanost, psychologické otočky některých postav, výraznější nevyrovnanost mezi humornou a vážnou složkou (díl v jeskyni dvou milenců s věčně zhulenými nomády je ovšem super) a v posledních dílech také slabá gradace a značně nešťastné prolínání mezi dějovými liniemi. Druhá série za nic moc 3 hvězdy... Hodnocení třetí série: A bohužel, pokořit první sérii se nepodařilo. Třetí je přesně na pomezí mezí první a druhou, rozkouskovanost Země se naštěstí v druhé části série vytratila, když se linie spojí a seriál nabere opět jednotné směřování. Velikosti "Vody" se ale jen málokdy přiblíží (tanec s draky, nebo obří ostrov - želva jest čestnou výjimkou). No a pak samozřejmě ohromné čtyřdílné finále. Výsledek tedy, stejně jako poslední řada, za ****. Ale silné... ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

S blížiacim sa hraným remake-om, ktorým nás obdarí Netflix, som sa rozhodol o celkové zhliadnutie tejto dnes už klasiky. Je to hravé a často veľmi nenútene vtipné, no niektoré hodnotenia epizód sú over the roof. Tak to ale je u veľkého množstva seriálov. Má to svoju mytológiu vybudované celkom slušne a terajších 87 % je viac než štedrý prídel. Som zvedavý na úpravy a doplnenie, ktoré hraný remake nutne prinesie. Ide ale o veľmi slušný anime type seriál. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Suki měla být původně jednorázová postava s jediným výskytem v epizodě Bojovnice z ostrova Kyoshi (2005), ale vzhledem k její popularitě, jak mezi fanoušky, tak tvůrci, byla zahrnuta i do dalších sérií. (Azurovydrak)
  • K seriálu vznikly v roce 2006 dva lego sety, „Air Temple“ a „Fire Nation Ship“. Lego s Avatarem se ale moc neprodávalo a firma Lego Group tak dala přednost setům se Spongebobem (také licence TV kanálu Nickelodeon). Z lego setů s Avatarem se později stala velká rarita, která má nyní mnohonásobně větší hodnotu než v době vydání. (bomber3)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama