Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

E1 - E2: Skvelé!! Jednoducho úchvatný začiatok!!! Som zvedavý na ďalšie epizódy. E3 - E5: Pokračuje to v slušnom tempe. Hodnotenie zostáva. E6 - E11: Stále som do toho kvalitne zažraný takže nie je čo riešiť :) E12 - E20: Milujem tento seriál!!! Posledné dve epizódy boli 500 percentné!!! THE END Práve som dopozeral najúchvatnejší animovaný seriál všetkých dôb! Vtiahne vás do príbehu tak silno, že nedokážete prestať pozerať aj niekoľo epizód naraz. Keby som bol na dôchodku a nemal iné starosti tak by som AVATARA pozrel na jeden krát bez väčšej prestávky. Niečo neskutočné, až mi je ľúto že to skončilo...TEAM AVATAR, ako povedal Sokka, mi bude chýbať. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Korry je Aang pro to nejmenší publikum, to ovšem nic nemění na tom, že se skvěle bavím. Po shlédnutí všech dílů musím konstatovat, že je to naprostá dokonalost a vrchol animovaných seriálů, skloubení akce, humoru, chytlavého příběhu a to nejdůležitější, atraktivních a zajímavých postav. // Tak po 10 letech jsem si dal opáčko abych se připravil na adaptaci kterou tento měsíc vypustí Netlix. A ten seriál je pořád neskutečně bomba, zábavný, originální, dokonale napsané postavy. Prosím ať to Netflix neposere. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Inu, seriálům moc často plný počet hvězd nedávám, tak tady to máte. A to i přes fakt, že i tady některé epizody byli zkrátka výplňkové a odpočinkové. Avatar je zkrátka dost jiný animák pro celou rodinu, i díky faktu, že ačkoliv v něm není nic extra nevhodného pro mladší ročníky, opravdu si ho užijí a pochopí tak desetileté děti. Obsahuje spoustu dospělých témat jako okupace, genocida, odboj, nenávist v rodině a svoje hraje i fakt, že titulního avatara Aanga leckdy zastiňuje vnitřně rozpolcený pubertální princ Zuko. Inspirace anime, východní filozofií a částečně folklórem je osvěžující, ale snad nejvíc musím ocenit fakt, že před akorát tak dlouhým závěrem tvůrci mysleli i na reflexi dosavadní cesty našich hrdinů. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Book One: Water Na tenhle seriál jsem narazil úplnou náhodou v době, kdy ho ještě v ČR skoro nikdo neznal a (zprzněná) filmová adaptace byla hudbou budoucnosti. Netušil jsem, jestli je to myšlené jako seriál pro děti nebo pro dospělé (až později jsem zjistil, že cílovka je údajně 6-11 let, ale většině fanoušků je tak minimálně 2x tolik). Ale bavilo mě to naprosto neskutečně. Pohltil mě ten svět čtyřech národů jednotlivých elementů, bavily mě postavy napsané lépe než ve většině "dospělých" seriálů a užíval jsem si skvěle vymakané akční scény (a brečel do polštáře, že ze mě nikdy nebude airbender :D). Ale především si mě zaháčkoval ten příběh o dvanáctiletým klukovi, kterej zjistil, že je posledním ze svého lidu a navrch má jako Avatar na svejch bedrech odpovědnost za celej svět. Střídají se tak momenty vážný a vtipný, a kupodivu to do sebe skvěle zapadá a celý je to jízda od začátku až do konce. S koncem finálové epizody jsem věděl, že jsem právě našel jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. /95% a 5*/ Oblíbené epizody: Southern Air Temple, The Blue Spirit, The Fortuneteller, Siege of the North Book Two: Earth Druhá série nezůstává té první nic dlužna a i když se to zdálo nemožné, kvalitativně ji ještě překonala. Co mě dostalo asi nejvíc, byl vývoj všech postav, který za těch 20 dílů urazily neskutečnou cestu a třeba ze Zuka se stává možná nejzajímavější postava celýho seriálu. Příběh je tentokrát mnohem dospělejší, zamotanější a komplikovanější, a upřímně řečeno mi to už vůbec nepřijde jako seriál pro dětské publikum, které ATLA podle mě nemůže úplně pochopit. Druhá sezóna také znamená příchod několika nováčků, kteří do seriálu skvěle zapadli a spolu se starými známými se domanévrovali do finále, které svojí dokonalostí a emocionální silou překonalo veškerá má očekávání a potvrdilo, že jsem A:TLA nezařadil na absolutní seriálový vrchol omylem. /100% a 5*/ Oblíbené epizody: The Cave of Two Lovers, Zuko Alone, The Tales of Ba Sing Se, Crossroads of Destiny Book Three: Fire Třetí série završila tohle seriálové mistrovství tím nejlepším možným způsobem. Jako nit se jí táhne ten blížící se nevyhnutelný konec, přesto se ale opět najde čas na spoustu skvěle zpracovaných odboček a konečně se více pokročí v romantické lince, kterou seriál v předchozích řadách jen naťukával. Opět mě nepřestává překvapovat propracovanost a vývoj jednotlivých postav, epizody hýřící skvělými nápady, dokonalé akční sekvence a mimo jiné stále i dostatek humoru. Zkrátka tahle série mi utekla snad ze všech nejrychleji a vyvrcholila peckovým 4-dílným finále Sozin's Comet, které seriál naprosto dokonale završilo. A když jsem poprvé zíral na černou obrazovku potom, co skončily závěrečné titulky, cítil jsem ten vzácný pocit smutku, že něco skončilo, který mívám jen u těch největších majstrštyků. Klobouk dolů. /100% a 5*/ Oblíbené epizody: The Painted Lady, The Beach, Day of Black Sun, Sozin's Comet ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, skvělý humor, dobře zahrané postavy, jenž mají osobité kouzlo, tudíž donutí diváka si je zamilovat, nápaditá hudba, nezapomenutelný a neohraný příběh, hluboké myšlenky. To vše a ještě mnohem více je zabaleno do tohoto úžasného a jedinečného animovaného seriálu, co jsi mne získal hned po shlédnutí prvního dílu. Musím podotknout, že na originalitě tento kousek skutečně nepostrádá. Pokud bych měl možnost, přirovnal bych jej k "Malému princovi", který mi toto dílko silně připomíná. Není to jen proto, že je hlavní postavou malý chlapec, ale také z toho důvodu, že i když se na to podíváte jako malé dítě, budete to mít jen za pohádku. Když se však k tomu následně vrátíte v dospělosti, pochopíte tu pravou hloubku. Za mě mohu říci, že bych uvítal více takovýchto animovaných seriálů. Jasně dávám pět hvězdiček z pěti. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • V epizodě Obléhání severu, část 2 (2005) se Koh the Face Stealer zmiňuje, že se ho Aang ve svém předchozím vtělení, asi před 800–900 lety, pokusil zabít, když ukradl tvář někomu, koho miloval. Naráží tím na avatara Kuruka, který i onu událost sám popisuje v rozhovoru s Aangem v epizodě Sozinova kometa, část 2 - staří mistři (2008). To ale nedává smysl z časového hlediska, jelikož avatar Kuruk byl předchůdcem Kyoshi a dožil se pouhých 33 let, tudíž nemohl žít před 800 lety. (Azurovydrak)
  • Řád agentů Dai Li byl založen avatarkou Kyoshi. (Azurovydrak)
  • Aangovo tetování v avatarském stavu září proto, že vede přes všechny kanály chi v jeho těle, tudíž je spojeno s jeho duchovní podstatou. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama