Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

E1 - E2: Skvelé!! Jednoducho úchvatný začiatok!!! Som zvedavý na ďalšie epizódy. E3 - E5: Pokračuje to v slušnom tempe. Hodnotenie zostáva. E6 - E11: Stále som do toho kvalitne zažraný takže nie je čo riešiť :) E12 - E20: Milujem tento seriál!!! Posledné dve epizódy boli 500 percentné!!! THE END Práve som dopozeral najúchvatnejší animovaný seriál všetkých dôb! Vtiahne vás do príbehu tak silno, že nedokážete prestať pozerať aj niekoľo epizód naraz. Keby som bol na dôchodku a nemal iné starosti tak by som AVATARA pozrel na jeden krát bez väčšej prestávky. Niečo neskutočné, až mi je ľúto že to skončilo...TEAM AVATAR, ako povedal Sokka, mi bude chýbať. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jak povedená melange tenhle seriál je, svědčí i nároky a srovnávání s opačnou stranou animovaného oceánu. Ač stále Hollywood, výrazně překračuje jeho stín. Avatar je komplexní, akční, zábavný, skvěle animovaný, dětského diváka rozhodně nepodceňuje a neztrácí ani s opakovaným zhlédnutím. Navíc může skvěle suplovat lekce angličtiny. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You must actively shape your own destiny and the destiny of the world." _____________ Jeden z najlepších animovaných počinov všetkých čias! Naozaj nerozumiem tomu, prečo som zhliadnutie tohto skvostu tak dlho odkladal, pretože aj napriek tomu, že je určený pre mladšie publikum, tak mne neskutočne sadol a ohromne ma bavil. Okrem toho má Avatar: The Last Airbender aj jeden z najkomplexnejších fiktívnych svetov, aké som mal kedy možnosť vidieť (pri čom každá jedna epizóda ho rozširuje nejakým iným spôsobom), všetky hlavné postavy majú dopodrobna prepracovaný charakter a originálne backstory a v priebehu tých 61 epizód si prejdú neuveriteľným a v niektorých prípadoch dokonca dychberúcim a emotívnym vývojom (v závere som si zamiloval každú jednu z nich)! A ten príbeh je jednoducho ohromujúci – niečo tak geniálne vygradované a zároveň tak mimoriadne epické som už naozaj dlho nevidel! Skutočne nemám slov, spolu so Spider-Manom: ATSV je Avatar: The Last Airbender tým najpôsobivejším animovaným dielom, aké som kedy videl a musím priznať, že sa stal aj jednou z mojich najväčších seriálových srdcoviek. Nehorázne ma to bavilo, Aangov svet mi naozaj prirástol k srdcu a vôbec sa mi s ním nechcelo lúčiť (našťastie tu mám ešte Legendu Korry 😅)... Dávam zaslúžených 10 vzdušných chrámov z 10, neuveriteľne som si to užil a aj napriek zopár slabším (avšak stále nie nudným!) častiam na mňa Avatar ako celok pôsobí dokonalo, hneď by som si ho pozrel znovu... Jednoducho povedané: NEZABUDNUTEĽNÝ ZÁŽITOK! _____________ "Life happens wherever you are, whether you make it or not." ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po 1.serii: Kdyby mi bylo 12, slintám blahem a dávám 5*. Je vidět, že seriál je zaměřen hodně na mladší publikum. Ale to nevadí. Skratkovitý děj, rpo děti dobře srozumitelný trošku škodí, ale pořád je to svižná zábava. A hlavně je to velmi vtipné, což ocení i ti odrostrostlejší. Prostě skvělá zábava na příjemné veselé večery s vaší drobotinou od 5ti let výše P.S. Kdyby ze stejného námětu vznikla manga pro dospělé, byl by to nejspíš kult, takhle je to krásných 75%_______________________________________. Hodnocení po 3 Knihách (sezónách)...tak díl od dílu lepší. Grandiozní finále 2. serie mě velmi nalákalo na třetí, ale co přišlo jsem nečekal. Seriál se přiklonil trochu více ke staršímu publiku (čemuž jsem rád) a hlavně si plně pohrával se všemi zúčastněnými charaktery, až sem ke konci slintal blahem. Navíc i souboje byli postupen času propracovnější a drsnější. Závěr prostě nemá chybu...nechci spoilerovat...takže neřeknu nic..................... ////////////////// resumé: seriál pro celou rodinu, kde si každý nejde něco nebo nějakou oblíbenou postavu, navíc se spoustou tzv. mouder, které skrývá do balastu efekních soubojů a šarvátek.... 85% Moje TOP 5 charakterů 1. generál Iroh 2. Katara 3. king Bumi 4. Aang 5. Sokka.... a nebo Momo? P.S. Pokud si myslíte, že vaše angličtina je aspoň na průměrné úrovni, pusťte si to v originálu a myslím, že budete rozumět 95% dialogů.... Team Avatar let´s go!!! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná, milá až roztomilá pohádka o mladém Avatarovi, který se svými přáteli podniká cestu za poznáním (učením), aby získal své mocné schopnosti a zachránil svět,... Slintám blahem i ve svých 30ti letech. Seriál jistě nadchne spíše mladší publikum, a nebo právě retardované jedince, jako jsem já :D Pohádka srší vtipem, ale zároveň je poučná. Všichni tři hlavní hrdinové, potažmo i "záporák se strýčkem" jsou sympatičtí natolik, že si je bez milosti zamilujete. A kdo by jim nezáviděl lítajícího bizona, ovládání živlů a celé jejich dobrodružství? Já jo :o) ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Herečka Jessie Flower, která od druhé série dabovala postavu Toph, se ukázala už v sérii první, konkrétně v epizodě Věštkyně (2005), kde propůjčila svůj hlas postavě Meng. (Azurovydrak)
  • Herečka Grey Griffin, která pro seriál namluvila postavu Azuly, učinkovala i v navazujícím seriálu Legenda Korry (od r. 2012), kde propůjčila svůj hlas postavě Ming-Hua. (Azurovydrak)
  • Třetí oko, které mají na svém čele Combustion Man a P´Li (z Legenda Korry, 2012), je replikou třetího oka hinduistického boha Šivy, které v případě otevření pohltí kohokoliv a cokoliv před sebou v plamenech. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno