Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Michaela Jill Murphy, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (189)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Adekvátní komentář se za vydatné pomoci kaktusové šťávy pokouším sesmolit už přes rok, a přesto nedokážu dát dohromady nic jiného než nekritický, übermegafanouškovský nerdgasmus sestávající z desítek stran. Nevyrostla jsem na tom, ranou pubertu mám dávno za sebou, vad jsem si vědomá, a stejně k tomu hořím podobnou upištěnou láskou jako neodpaněná dvanáctka k One Direction. Zmůžu se tudíž pouze na jediné objevné zdůvodnění, proč na to čumět stále dokola jako naprostý retard, a sice že je to jeden z nejlépe napsaných, nejzábavnějších, nejoriginálnějších, nejkomplexnějších a obecně nejlepších animovaných počinů, na jaký jsem kdy narazila. PS: no dobrá, Slepý bandita je boží a Jack DeSena by měl pracovat častěji. ()

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Geniálna záležitosť. Nemyslel som si, že sa mi bude tento seriál až tak páčiť a už vôbec som nečakal, že si ho zaradím medzi najobľúbenejšie a naozaj dúfam, že sa dočkám kvalitného filmového spracovania... Hodnotenie sérií(cca): prvá - 8.5/10, druhá - 9.0/10, tretia - 9.5/10Celkové hodnotenie seriálu: 9.3/10 ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jak povedená melange tenhle seriál je, svědčí i nároky a srovnávání s opačnou stranou animovaného oceánu. Ač stále Hollywood, výrazně překračuje jeho stín. Avatar je komplexní, akční, zábavný, skvěle animovaný, dětského diváka rozhodně nepodceňuje a neztrácí ani s opakovaným zhlédnutím. Navíc může skvěle suplovat lekce angličtiny. ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa spolu s Amazing Spidermanom najlepší animovaný seriál aký som kedy videl. Postavy som si hneď obľúbil, vynikajúci humor (hlavne Sokka) a krásna hudba. Idea sveta rozdeleného medzi štyri národy podľa elementov je super. Najviac ale čo ma dostalo boli neuveriteľné akčné scény a ich prepracovaná choreografia, ktorá naplno ťažila z ovládania elementov. Každý súboj, ktorý sa odohral bol perfektne zvládnutý, až som žasol nad nápaditosťou a originalitou autorov. Takúto akciu v animákoch často nevídam. Ďalej, čo super fungovalo boli emócie, ktorých je v seriáli požehnane. V niektorých momentoch mi to ani nepripadal ako snímok pre deti. Hlavne vzťah Zuka so svojim strýkom Irohom bol veľmi dojímavý. Najviac sa mi páčila druhá séria, ale to, čo autori predviedli v poslednom štvordieli, tak to som ešte v animovanej tvorbe nevidel. To bola dokonalosť. To sa ani opísať nedá, to divák musí zažiť. Jedinú vec čo by som trošku vytkol bol milostný vzťah avatara. Ale i tak, skladám klobúk dole pred tvorcami tohto seriálu a Avatar: The Last Airbender sa zaraďuje medzi moje najobľúbenejšie diela kinematografie. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

1.séria 95% 2.séria 97,5% 3.séria 100% Seriál s nápadom, výraznou dejovou líniou, humorom, skvelou animáciou, čo sa kažou jednou sériou zlepšuje a podrobne vykreslenými postavami, ktoré sa narozdiel od väčšiny postáv v seriáloch vyvíjajú a menia. To pravé anime fantasy pre mňa odohrávajúce sa vo svete ovplyvnenom ázijskou kultúrou s podmanivou hudbou a so skvelými súbojmi. Obľúbené postavy: Iroh, Sokka, Momo, potulný predavač hlávkového šalátu. Suki=best girl ! ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Ovládání lávy měla být původně pouze kombinace ovládání ohně a země, tudíž schopnost, kterou by mohl používat pouze avatar. V seriálu Legenda Korry (od r. 2012) je však schopnost představena jako pouhý sub-element ovládání země. (Azurovydrak)
  • Herečka Grey Griffin, která pro seriál namluvila postavu Azuly, učinkovala i v navazujícím seriálu Legenda Korry (od r. 2012), kde propůjčila svůj hlas postavě Ming-Hua. (Azurovydrak)
  • Všechny tři série začínají scénou na lodi. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama