Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Už u první bylo znát, že je to.. typické. Roztahaný příběh o zbytečné epizody, místy zbytečné moderní prvky, předvídatelnost. Sestříhat ze tří seriálových sérii jeden, dva normální filmy by tak nemělo být vůbec těžké. Z tohoto pohledu mi tak filmový Poslední vládce větru přijde ještě snad i o něco snesitelnější, protože alespoň nezdržoval. Pravda, tam to bylo zase možná trochu moc rychlé. Chtělo by to zřejmě film i seriál "smíchat" dohromady. ~ První série ještě šla, pominu-li, že mi tenhle "japonský" styl animace nijak zvlášť nevoní, a že Avatar mi také sedí víc jako "malý mudrc" z filmu než rozjařené trdlo. Ale budiž. ~ Ve druhé sérii mi už vadila další postava (slepá dívenka), nahánění za "záchranou unesené dívky", breptající zvířecí duchové, Zukův a strýcův příběh, hledání Appa, vlastně celá zbytečně roztahaná část ve městě, zbytečně navracející se dřívější postavy a k tomu další zbytečné natahující díly, nemluvě o zbytečných klišé. Autoři měli zřejmě příběh na dvě série a najednou dostali zadání na sérii třetí, tak se musela vymyslet vata. ~ Třetí série už byla zbytečná a dvě by tak i seriálově byly až až. Nápad s "telekinetickým ocelovým polo-Golemem", dřevěné lodě s ponorkami... To už snad není fantasy, to je hovadina. Chyběl mi tam James Bond. Tady už tvůrci vůbec netušili, co dělají a snažili se být vtipní, což bylo ubohé. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Lehká, oddechová a hloupoučce humorná zábava pro teenagery, s občasnými morálními poučeními, kde se hodně bojuje, ale nikdo doopravdy neumírá (nebo alespoň ne v záběru). Na to, že je to čistě americký seriál, dokázali tvůrci zakomponovat velké množství různých klasických anime fíglů. Navíc vytvořili celý specifický svět se zvláštní atmosférou. Čtyři národy mají každý svou vlastní kulturní stylizaci (Voda - Eskymáci, Vzduch - Budhističtí mniši, Země - Starobylá Čína a Oheň - takoví trochu démoničtější Japonci) a ze všeho dýchá orientální mysticismus. Jednotlivá bojová umění ovládající živly jsou vybrána z reálných existujících učení právě kvůli svým charakteristikám, kterými jednotlivé živly připomínají - plynulé Tai Chi pro vodu, točivé Ba Gua pro vzduch.. Aktualizováno: V současné době se vysílá třetí série a nutno přiznat, že teprve od druhé série se seriál pořádně rozjel. Zápletka je složitější, dobrodružství napínavější, nápady zajímavější, svět rozmanitější a postavy sympatičtější (a jejich charaktery přestávají být rozhodně černobílé). Také jich hodně přibylo a především asasinská parta ohnivé princezny Azuly tomu dodává šmrnc. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele

Já sem nedal komentář? Tohle je jedna z nejepičtějších seriálových ság ever. Nenechte se zmást tím, že (a jak) to je kreslené. Postavy mají ohromnou hloubku a naprosto excelentní dynamiku vzájemných vztahů, napříč příběhem všechny rostou a mění se (mnohé více, než jen jednou nebo v jednom směru), záporáci tu jsou tak epičtí a hustí, že je musíte milovat i když je nesnášite a celý příběh má jasné směřování, které jde od úvodu přes krásně rostoucí gradaci až k úžasnému závěru. Plus to je jeden z mála seriálů, kde vedlejší zápletky a fillerové epizody nejsou opruz, ale stojí za to je vidět. Teda, na konci je trochu cítit, že tam došlo k pár ústupkům dětskému publiku (neumře tolik postav, kolik by mohlo), ale i tak to vyzní velmi silně. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po 1.serii: Kdyby mi bylo 12, slintám blahem a dávám 5*. Je vidět, že seriál je zaměřen hodně na mladší publikum. Ale to nevadí. Skratkovitý děj, rpo děti dobře srozumitelný trošku škodí, ale pořád je to svižná zábava. A hlavně je to velmi vtipné, což ocení i ti odrostrostlejší. Prostě skvělá zábava na příjemné veselé večery s vaší drobotinou od 5ti let výše P.S. Kdyby ze stejného námětu vznikla manga pro dospělé, byl by to nejspíš kult, takhle je to krásných 75%_______________________________________. Hodnocení po 3 Knihách (sezónách)...tak díl od dílu lepší. Grandiozní finále 2. serie mě velmi nalákalo na třetí, ale co přišlo jsem nečekal. Seriál se přiklonil trochu více ke staršímu publiku (čemuž jsem rád) a hlavně si plně pohrával se všemi zúčastněnými charaktery, až sem ke konci slintal blahem. Navíc i souboje byli postupen času propracovnější a drsnější. Závěr prostě nemá chybu...nechci spoilerovat...takže neřeknu nic..................... ////////////////// resumé: seriál pro celou rodinu, kde si každý nejde něco nebo nějakou oblíbenou postavu, navíc se spoustou tzv. mouder, které skrývá do balastu efekních soubojů a šarvátek.... 85% Moje TOP 5 charakterů 1. generál Iroh 2. Katara 3. king Bumi 4. Aang 5. Sokka.... a nebo Momo? P.S. Pokud si myslíte, že vaše angličtina je aspoň na průměrné úrovni, pusťte si to v originálu a myslím, že budete rozumět 95% dialogů.... Team Avatar let´s go!!! ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu pro děti, ale to je mi úplně fuk. Ve spoustě věcí to není pro děti ani trochu a já se bavil královsky od začátku do konce. Je tu několik podstatných věcí které mě přesvědčili k plnému hodnocení. Prvním jsou postavy. Vlastně každá postava v tomhle seriálu má svoje místo a hlavně charakter a pochopitelné motivace. A stejně tak vývoj během celého seriálu. Třeba Toph mi přišla naprosto skvělá a to je v podstatě vedlejší postava (ostatně je možné nemít rád slepou holku která vidí nohama je hrozný dabass a vše má na háku - geniální) a. A to samé platí i o všech ostatních postavách včetně těch záporných (není jich až tak moc). Druhou věcí je úžasný svět ve kterém se celý seriál odehrává. První 2 série putování po něm a jeho poznávání a funguje to. Po 60 dílech mě vlastně hrozně mrzí že jich není víc. 90% P.S. jindy otravné fillerové díly jsou stejně zajímavé jako všechny ostatní. P.P.S. Přečtěte si i komiksy protože i ty jsou velmi dobré. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Ovládání lávy měla být původně pouze kombinace ovládání ohně a země, tudíž schopnost, kterou by mohl používat pouze avatar. V seriálu Legenda Korry (od r. 2012) je však schopnost představena jako pouhý sub-element ovládání země. (Azurovydrak)
  • Původní děj pro Avatara nezahrnoval mistry země. Byl pouze národ uživatelů ohně, kteří utlačovali uživatele vody a mnichy užívající vzduch, kteří se mezi nimi snažil vytvořit rovnováhu. (KGBelik)
  • Herečka Jessie Flower, která od druhé série dabovala postavu Toph, se ukázala už v sérii první, konkrétně v epizodě Věštkyně (2005), kde propůjčila svůj hlas postavě Meng. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama