Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nenechala také malé dieťa spať v stane samé. Obzvlášť, ak sa okolo potulujú divé psy. Lenže ja nie som Linda. Sledovať všetok ten tlak médií a okolia .. no krásne sme sa my ľudia vyznamenali. Film si celý čas drží odstup, ale možno to takto ten Fred chcel .. nikomu nenadržiavať, iba vyrozprávať tento smutný príbeh. 3,5* ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Film působí téměř jako rekonstrukce příběhu a to i úsporným, ale účelným herectvím, které je přesvědčivé. Tvůrci se zaměřují na detaily - zajímavý vývoj manželské podpory (podávání si rukou při cestách k soudu). Působivé je zobrazení davových scén, nadčasově působí mediální štvanice. Stejně jako v Philadelphii nenudí ani scény před soudem. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Cely film je zalozen na tom, zda divoky pes dingo odtahl dite ze stanu, nebo zda dite zabil nekdo jiny (nejpravdepodobneji jeho matka). Vicemene banalni zapletka, ktera vam ale nedovoli se na dalsich 120 minut odtrhnout od obrazovky/platna/monitoru. Meryl Streep nehraje matku, ktera se hrouti pri kazde fotce a vzpomince. Jeji materstvi je kdesi hluboko v ni a o to vic trpi neustalym podeziranim a protahovanim. Jeji herectvi je civilni, vnitrni, nestavi se na odiv. Zato Sam Neill mi lezl na nervy. Nechoval se jako chlap, nerozumel svoji zene a na kolena ho dostal az verdikt u soudu. Slizoun :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat perfektní drama! Je sice pravda, že mi rozhodně dech nevyrazilo a na druhou stranu ani nenadchlo na úplné maximum, ale výsledek je rozhodně mimořádně zdařilý. Velkou zásluhu na tom má rozhodně božská Meryl, která je prostě naprosto fenomenální a v Samu Neillovi má perfektního parťáka. Příběh, natočený podle skutečné události, je dramatem sám o sobě, takže na tom není co zkazit a nejistota toho, jak to celé ve skutečnosti bylo, je skutečně veliká, takže určitě doporučuju, minimálně po herecké stránce je to nezapomenutelný koncert. Trošku to bohužel kazí stopáž. Ke konci se to už trochu táhne a zkrácení o patnáct nebo dvacet minut by filmu určitě pomohlo. To je ale jen detail a já tenhle film, který jsem hledal opravdu dlouho, rozhodně doporučuji. 75%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s mou oblíbenou Meryl Streepovou mi dost dlouho unikal, až dnes jsem měla štěstí a mohla vidět.. Příběh manželského páru se třemi dětmi se začne odvíjet na jejich dovolené, kdy jim ze stanu zmizí maličká dcerka a matka ve tmě zahlédne dinga.. Zoufalství rodičů je patrné, pomoc přichází ze všech stran, pátrání se rozjíždí.. Vstup novinářů, počátek lží, mediální štvanice postupně vše změní a film se přehoupne v hutné drama.. Meryl je fantastický herecký chameleon, který dokáže zvládnout cokoli, od milující matky, které věřím každé gesto, po chladnou, rozzlobenou a zklamanou ženu, jež se pod tíhou okolností chová podivně.. Velice si cením nestrannosti filmu, diváka k ničemu neponouká, nechává to na něm.. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • Meryl Streep nikdy veřejně neřekla svůj názor na to, zda je či není Lindy Chamberlain vinna. (jezurka42)
  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)
  • Navzdory popularitě výrazu "Dingo snědlo mé dítě!" ve spojení s tímto film výraz nikdy ve filmu nezazněl. (jezurka42)

Reklama

Reklama