Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Citlivě dokumentárně podané drama jedné australské rodiny, která zažila hrůzu ze ztráty malé dcery, což byl ale teprve začátek. Meryl Streep v jedné ze svých nejzanícenějších rolí matky a Sam Neill bravurně sekunduje v roli otce rodiny. Tenhle případ poukazuje nejen na to, jak může být pravda někdy nudná, podivná a prostá, zatímco lži si prorazí cestu do myslí lidí mnohem rychleji a snadněji. Pravda, rodiče brali smrt dítěte tak trochu s nadhledem, nicméně ani ne o století dříve na tom nebylo nic divného. Jednoduše proto, protože lidé brali život takový, jaký byl a víra v tomto velmi pomáhá. Drama jsem prožíval s nimi. Skvěle natočeno. 85% = 4/5 ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nenechala také malé dieťa spať v stane samé. Obzvlášť, ak sa okolo potulujú divé psy. Lenže ja nie som Linda. Sledovať všetok ten tlak médií a okolia .. no krásne sme sa my ľudia vyznamenali. Film si celý čas drží odstup, ale možno to takto ten Fred chcel .. nikomu nenadržiavať, iba vyrozprávať tento smutný príbeh. 3,5* ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Bohužel se tu setkáváme s velice opomíjeným kouskem z filmotéky Meryl Streep. Ještě si pamatuji, jak nám asi ve čtvrté třídě na základce naše třídní učitelka vyprávěla příběh, který se právě stal předlohou tohoto filmu. K filmu jsem se ale nakonec dostal velikou náhodou. Nebojte se toho, a puste si to. Meryl tady ukazuje úžasný výkon a nominaci na Oscara se ani nedivím. Ostatní herci jsou také velice příjemní. Je tu dokonce i velice hezká kamera Iana Bakera, který většinou točí jenom sh*ty. Chtěl bych, aby tento film vidělo více lidí, než kolik vidělo třeba Jack a Jill. Smutný osud tohoto filmu :-( ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se vrhla na film, ve kterém září Meryl. Nebylo tak lehké se k němu dostat, myslím, že Výkřik ve tmě je neprávem opomíjený film Meryl. Není k tomu opomíjení totiž důvod. Máme zde silný příběh podle skutečnosti, což je vždy velké lákadlo. Sice jsem se nehroutila pod návalem emocí a že by mě to vzalo, to spíše ne, ale zajímalo mě to a nutilo dívat se dále. Meryl exceluje a přesně vystihuje polohy Lindy, když jsem se koukala na reálné obrázky rodiny, fotky..., byla jsem až překvapena, jak do detailů se film podobá skutečnosti. Líbilo se mi vyobrazení lynčujícího davu notně podporovaného médii, to bylo až nadčasové. Bylo to takové sušší, trošku retro, ovšem už kvůli Meryl to stálo za to. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • Meryl Streep se pro svou rolu učila typický australský přízvuk. (jezurka42)
  • Dva roky po zmizení dítěte soud případ znovu otevřel a ženu, která v té době čekala čtvrté dítě, poslal za vraždu dcerky na doživotí za mříže. Její manžel dostal jako komplic podmíněný trest. Jen shodou náhod se tři roky po tomto verdiktu v nedalekém doupěti psa dinga podařilo nalézt kus oblečení. Znalci ho brzy identifikovali jako kus Azariina kabátku a odsouzená matka se dostala na svobodu. V následujících letech soud případ ještě několikrát otevřel, ale nikdy nedospěl k jasnému závěru. Umrtní list malé Azarie tak až do úterka uváděl neznámou příčinu smrti, až v úterý 12. června 2012 - po dlouhých 32 letech - ji soud definitivně zbavil podezření z vraždy děvčátka. (Dlee)
  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)

Reklama

Reklama