Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (88)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se po tomhle filmu pídila a - nelituju. Manželům s třemi dětmi na dovolené zmizí ze stanu mimino a protože se kolem motají psi dingo, nabízí se možný viník, případ je vyšetřen, uzavřen. Vlivem indicií, které se dodatečně vyskytnou, se rodina opět ocitá v martyriu výslechů a pod tlakem médií i veřejnosti. Film stojí na Meryl Streep, která zahrála škálu výrazů od žalu ze ztráty dítěte přes šok z obvinění z vraždy až po vztek vůči opakovanému ponižování. A protože je Meryl geniální herečka, přesvědčení o nevině i pochybnosti se vyrovnaně střídaly. Její Lindy se totiž opravdu někdy chovala divně a situace se komplikovala ještě tím, že manželé byli silně věřící, manžel dokonce kněz - toho zahrál Sam Neill rovněž fantasticky. Pláč ve tmě působí celistvě, nenudí ani nepřehání, je suchý, přesto velmi poutavý a lidský. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Bohužel se tu setkáváme s velice opomíjeným kouskem z filmotéky Meryl Streep. Ještě si pamatuji, jak nám asi ve čtvrté třídě na základce naše třídní učitelka vyprávěla příběh, který se právě stal předlohou tohoto filmu. K filmu jsem se ale nakonec dostal velikou náhodou. Nebojte se toho, a puste si to. Meryl tady ukazuje úžasný výkon a nominaci na Oscara se ani nedivím. Ostatní herci jsou také velice příjemní. Je tu dokonce i velice hezká kamera Iana Bakera, který většinou točí jenom sh*ty. Chtěl bych, aby tento film vidělo více lidí, než kolik vidělo třeba Jack a Jill. Smutný osud tohoto filmu :-( ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma, jak se nevinný člověk dostal za bohatého přispění medií do vězení a naštěstí i ven. O případu, podle kterého byl film natočen, jsem kdysi pár článků četla a musím přiznat, že výkon Meryl Streep byl úžasný. Celé je to hlavně o tom, jak "hlas lidu - hlas boží" dá převážně na vnější zdání a když je někdo nesympatický, bude i automaticky vinen a když se matka při zmínce o mrtvém dítěti nehroutí, automaticky má s jeho smrtí něco společmého - a navíc jsou to adventisti! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze sa filmu az tak dobre nedarilo v kinach - podla trzieb to bola dost velka bieda. pribeh je pri tom ale dobry - za pravdu sa musi bojovat a pravda je pichlava, boli a je neprijemna. Meryl Street /Sophia´s Choice/je v roli Lindy Chamberlain vyborna, prva polka filmu ma hned zaujala a nepustila. potom som mal problem s druhou castou - nie som pravnik, pravnicke reci ma nebavia a pravu rozumiet vlastne nechcem. Rezia Freda Schepisiho /western Psanec Barbarossa/ na urovni, rezisersky myslim, ze ide o jeho najlepsi film. Ak aj nie najlepsi, tak urcite jeden z najlepsich. Australska kinematografia ma zaujima coraz viac a viac, nehorazne zaujimava zem : 89 % ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)
  • Dva roky po zmizení dítěte soud případ znovu otevřel a ženu, která v té době čekala čtvrté dítě, poslal za vraždu dcerky na doživotí za mříže. Její manžel dostal jako komplic podmíněný trest. Jen shodou náhod se tři roky po tomto verdiktu v nedalekém doupěti psa dinga podařilo nalézt kus oblečení. Znalci ho brzy identifikovali jako kus Azariina kabátku a odsouzená matka se dostala na svobodu. V následujících letech soud případ ještě několikrát otevřel, ale nikdy nedospěl k jasnému závěru. Umrtní list malé Azarie tak až do úterka uváděl neznámou příčinu smrti, až v úterý 12. června 2012 - po dlouhých 32 letech - ji soud definitivně zbavil podezření z vraždy děvčátka. (Dlee)
  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)

Reklama

Reklama