Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Tohle uz bylo jine nez prvni dva dily. Dokud byl Damian maly, pocit jakesi tajemne temnoty, ktera ho doprovazi, byl uveritelny a znepokojujici. Tady uz je mu 32 a rozviji sve politicke ambice, jelikoz byznys uz ma rozjety dostatecne. Jenze ta umrti, ktera zde autori vymysleli, uz jsou kdyz ne vylozene hloupa, tak minimalne divna a nesmyslna. Scenar mi prisel celkove jaksi amatersky a rozvlacny. Vubec jsem napr. nepochopil udalosti kolem Asuanske prehrady. V 70. letech, kdyz ji dostaveli, to byla aktualita a jeden z milniku Studene valky, dnes to nikomu nic nerekne. Rovnez Damianova angazovanost v jakesi organizaci mladeze pod OSN byla nedovysvetlena. Cele to ma zkratka asi dotvaret snahu o postupne ovladnuti sveta, ale nepusobi to ani desive, ani presvedcive. V jedne casti to dokonce temer okopirovalo francouzskeho Fantomas kontra Scotland Yard (1967), takze to pro me vyznelo spis komicky. Nastesti mlady Neill se vzhledove i grimasami na tuhle roli hodi fakt vytecne, ackoli mu scenariste do ust vlozili vcelku pitome, nezajimave a pozmenene repliky o Apokalypse. Bylo ale usmevne sledovat, co delal, nez se rozhodl vyhrabavat dinosaury pro Hammonda :-D ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam dve, hoci je to omnoho pozerateľnejšie ako dvojka. Už len kvôli Sam Neilovi. Film je to ale nudný, bez atmosféry a s prapodivnými úmrtiami, ktoré v rámci série pôsobia rovnako smiešne, ako v prípade druhej časti. Pritom táto časť má niekoľko dobrých nápadov - minimálne prisluhovači Satanovi do ktorých spadajú deti, sestričky, kňazi a úradníci je výborný motív, ktorý sa zaslúži aj o jedinú úzkostlivú scénu. Ale celá tá mytológia ohľadom Damiana je znova prostoduchá. Schopnosti z minulej časti pominuli. Protagonista tu nie je. Hoci sa o to niekoľko postáv pokúša a to čo zostáva je zase len Goldsmithova skvelá hudba. Dokonca aj to finále pôsobí ako z druhotriednej fantasy, než ako z hororu. Ďalej v tomto obludáriu nepokračujem. Prvý diel zostal neprekonaný a pochybujem, že by mu čokoľvek ďalšie mohlo jeho status zobrať, alebo čo som očakával, rozviť. A tie monológy Damiena o zmysle a novom svete. Argumenty jak trinásťročný opitý chalan. ()

Reklama

Kangax 

všechny recenze uživatele

Hmm, nie... Toto má byť ten slávny Antikrist, ktorého príchodu sa všetci báli? Ha,ha,ha. Veď tento chudáčik vo svojich činoch takému Napoleonovi a lebo Hitlerovi nesiaha ani po členky. Že zle radí americkému prezidentovi?, Že jeho činy vedú k hospodárskej recesii? No a čo? Veď hospodársku recesiu a krízu tu máme aj bez neho, a americkému prezidentovi tiež radí hocikto. Kde je to peklo na zemi čo mal priniesť? Keď toto je ten slávny Antikrist, tak sa nemusíme ničoho báť, ľudstvo prežilo oveľa hroznejšie udalosti... Inak Sam Neill vyzerá rozhodne diabolsky, a aj hudba je skvelá (za to tie dve hviezdičky) ale nechať na záver druhý príchod Ježiša, tak to chce poriadnu odvahu tvorcov. Toto nemohlo dopadnúť dobre, a ani to dobre nedopadlo. Keď kvôli takémuto miernemu a slabému Antikristovy má prísť na zem Ježiš osobne, tak spálim celú svoju zbierku hororových filmov... Amen... ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než druhý díl, ale kvality prvního nedosahuje, přestože k tomu má ty nejlepší předpoklady včetně Sama Neilla v titulní roli Damiena Thorna, stejně jako Damien dosáhl vrcholu svého života, vrcholí i hudba Jerryho Goldsmithe, která rozhodně v ničem nepozastává za Oscarovým prvním dílem. Ve svém finále patří k absolutní špičce filmové hudby nejen počátku 80. let, ale celé její dosavadní historie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózne. No aj keď neide rovnakou sebavykrádajúcou cestou ako druhý Omen, v konečnom dôsledku je to ešte horšie. Scenár je spŕška nezmyslov a skôr pôsobí ako dráma ako horor. No vrcholom je casting. Väčšina zúčastnených katastrofálne prehráva svoje role a na ich čele je nevhodne vybratý Sam Neill, ktorý sa nespráva, netvári a už vôbec nevyzerá ako Damien Thorn. Ten stihol v priebehu piatich rokov od nakrútenia prvého filmu zostarnúť o skoro 30 rokov a klesnúť skoro na samé dno. Na dno nudy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Herec James Mason byl sponzorem produkce pro herce Sama Neilla (Damien). Mason původně navrhl producentům filmu, aby se na Neilla podívali. Producent Harvey Bernhard nechal Neilla letecky dopravit do Londýna na konkurz, který Mason zaplatil. Neill později Masonovi letenku proplatil. Neill při svém výkonu a vykreslení postavy využil některé Masonovy manýry. (Johnny.ARN)
  • Astronomové uvádějí, že hvězdná konjunkce ohlašující druhý příchod se odehraje v souhvězdí Kasiopeji. Souřadnice, které uvádějí, RA 1h 16' 12", Dec +22°, jsou však v souhvězdí Ryb. (Johnny.ARN)
  • V prvních dvou filmech Omen bylo Damienovo (Sam Neill) znamení bestie skryté na temeni jeho hlavy. V tomto filmu je to za jeho pravým uchem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama