Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (247)

Blazin 

všechny recenze uživatele

Děj děs a hrůza, vlastně ani pořádný není, navíc i to co je, tak je děsný nápad a některé scény fakt hrozný a dost přehnané (viz vyvedení chlápka z baru policejním komandem za to, že dal své slečně do pití viagru), většina herců hraje jako amatéři, vlastně ani nevím proč jsem dal 2 hvězdičky, ale asi protože jsem se na to díval s tím, že to bude hovadina a možná jsem čekal i horší. Ne musím to změnit na jednu. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Diletantství a sterilita. Rozbředlý scénář, mizerné dialogy a na komedii nám tu poněkud absentuje cokoliv byť jen vzdáleně vtipného. Režie se sice snaží tu a tam přijít s nějakým "cool" vizuálním nápadem, ale člověk by jich čekal mnohonásobně víc. Celé to pak pochopitelně strašlivě, nesnesitelně nudí a nezachrání to ani Čtvrtníček, tedy pokud se nesmějete už jen tomu, že se objeví ve dveřích. A Michael Foret tu podal dost možná nejhorší herecký výkon v historii českého filmu a to včetně filmů amatérských. Ze srovnání s Rafťáky a Panicem vychází Experti s přehledem nejhůř. ()

Reklama

Miki68 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film ohodnotil jako "odpad", jaké proboha hodnocení bych potom musel dát "Posledním plavkám"? Ovšem - jen v případě, že trapnost nebyla v plánu a že špatná kamera byla uměleckým záměrem, nebo že dialogy byly naschvál takhle hloupé, aby vyvolaly smích... Ach jo... Kam ten český film spěje? Já bych věděl! Já taky...ale to nemůžeme použít... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je film natočený docela dost amatérsky.Každopádně to ale nemění nic na tom, že jsem se opravdu skvěle bavila. Některým hláškám a scénám se dokážu smát ještě několik minut potom ... Kryštof si zde vystřihl další perfektní roli, která se k němu naprosto dokonale hodí. Je sice pravda, že u některých jeho "kolegů" bylo opravdu poznat, že nejsou herci, ale ani to mě vůbec nevadilo. Námět filmu se mě celkově líbil a zpracovaný byl taky dobře. Scénář taky trošku pokulhával, ale jak už jsem psala, já jsem se u sledování bavila, a proto úplně s klidem nějaké ty nedostatky přehlédnu ... Sice bych asi normálně hodnotila čtyřma hvězdičkama, ale protože si myslím, že Experti mají rozhodně navíc než na ubohých 26%, hodnotím všema pěti ... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ano je to stupidní, předvídatelné, nekvalitní, herecky - kromě skvělého Kryštofa Hádka - neúnosné a hlavně nesedí postsynchrony. Už je to asi po 4té co jsem si tento film pustila - shoda okolností kdy to dávali v televizi apod. no a dnes naposledy. Vlastně snad :D. Skutečně mě pobavila scéna kde Kryštof Hádek sedí ve vaně opilý a mluví tím héliovým hláskem :D. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Ako režisér Karel Coma prezradil základ scenára vznikol v roku 1998. "Měl jsem takové workoholické období, kdy jsem dělal různé joby, abych si přivydělal. Začal jsem dělat na Barrandově v laboratořích, přivydělával si jako programátor, chodil do školy a ještě pomáhal kámošům. Myslel jsem, že se z toho zblázním, protože jsem se prakticky nebyl schopen vyspat. A když jsem měl tohle období za sebou, řekl jsem si, že by to byl docela zajímavý příběh – o člověku, který neumí těm věcem říct: NE! Jenom jsem to obrátil a napadla mě osa příběhu o klukovi, který dělá tyhle práce a najednou se stane něco opačného. Na základě toho jsem začal fabulovat ten příběh. Abychom to dotáhli do výsledné formy, dva roky jsme se scházeli po MacDonaldech a KFC, já jsem přibral třicet kilo." (Raccoon.city)
  • Český fond odmietol prispieť na film z dôvodu, že išlo až o príliš komerčný projekt. Film bol neskôr natočený, ale s podporou Ministerstva informatiky ČR. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama