Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (247)

Karp odpad!

všechny recenze uživatele

Sedíte v tramvaji, díváte se přes sklo ven a kolem vás defiluje změť hemžících se lidiček, u kterých netušíte proč a kam jdou a co chtějí. Naštěstí bydlíte nedaleko a návrat do reality trvá jen jednu zastávku v kině. Světlým okamžikem tohoto filmu jsou jen P.Čtvrtníček a J.Bartoška, kterým však ostatní zabrali místo před kamerou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Scénky z chlapeckého života. Hm. Tváří se to sice jako nějaký >nezávisláček< , ale je to prolezlé sponzory a skrytou reklamou. Ukecané pitvoření zvláště starších protagonistů v rolích jakýchsi figurek téhle nesourodé křeče skeče zbytečně kazí i poslední zbytky jisté vtipnosti a zůstává již jen pachuť z pocitu další zcela promarněné šance na téma >nový mladý český film< . - - - P.S. Co jsem ovšem vůbec nepochopil je, že tahle formou i obsahem vpodstatě krotká teenagerská komedie se v televizní projekci nakonec uvádí s hvězdičkou, čili jakože mládeži nepřístojná! (?)... ;-) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šílenství kolem teen komedií, které v roce 2004 spustil Janák, zapříčinilo, že mnoho tvůrců upustilo uzdu fantazii. Coma je zasloužilý střihač, takže si řekl, že poslepuje pubertální nápady z šuplíku a bude to stačit. Přidal ještě několik národních umělců v čele s Vojnarem, Foretem a Vágnerem, ovšem zapomněl na to nejdůležitější. Nesehnal pořádné štěrbiny. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No zas tak hrozné to nebylo, viděl jsem daleko horší Český filmy. Pravdou však zůstává že druhá půlka tohohle filmu je úplně zabitá. Překvapily mě herci, kteří ač sice nehrály moc přesvědčivě tak mě bavily. Hádek je sympaťák a Čtvrtníček je k popukání(a čumí rád na porno). Nicméně je škoda že první půle mě párkrát rozesmála a ta druhá děsně uspávala. Ale na Český poměry je to dobrý. ()

sek 

všechny recenze uživatele

Kdyby to mělo kolem devíti minut a bylo tam asi šestkrát víc vtipu, mluvil bych v opatrných superlativech, ale takhle... Kritizovat se dá vlastně úplně všechno (byl kameraman slepý nebo nedokázal zaostřit jenom promítač?), kromě Hádka, který se fakt snaží a dělá, co může, a Holýho (tenhle týpek už by se měl konečně potkat s pořádným filmem). ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Ako režisér Karel Coma prezradil základ scenára vznikol v roku 1998. "Měl jsem takové workoholické období, kdy jsem dělal různé joby, abych si přivydělal. Začal jsem dělat na Barrandově v laboratořích, přivydělával si jako programátor, chodil do školy a ještě pomáhal kámošům. Myslel jsem, že se z toho zblázním, protože jsem se prakticky nebyl schopen vyspat. A když jsem měl tohle období za sebou, řekl jsem si, že by to byl docela zajímavý příběh – o člověku, který neumí těm věcem říct: NE! Jenom jsem to obrátil a napadla mě osa příběhu o klukovi, který dělá tyhle práce a najednou se stane něco opačného. Na základě toho jsem začal fabulovat ten příběh. Abychom to dotáhli do výsledné formy, dva roky jsme se scházeli po MacDonaldech a KFC, já jsem přibral třicet kilo." (Raccoon.city)
  • Spočiatku sa jedna scéna točila aj na osemkrát, ku koncu sa to už muselo stihnúť na trikrát. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama