Reklama

Reklama

Anastázie

(seriál)
  • Rusko Bednaja Nasťa (více)
Rusko, 2003, 127x40 min

Hrají:

Alexandr Kaljagin, Daniil Strachov, Igor Stam, Jelena Korikova, Anton Makarskij, Pjotr Krasilov, Dmitrij Isajev, Marina Alexandrova, Aljona Bondarčuk (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Úspěšná telenovela začíná v roce 1839 v Petrohradě, kde se dva mladí, vysoko postavení muži sváří o jednu půvabnou dívku. Baron Vladimir Korff (Daniil Strachov) a princ Michajl Repnin (Pjotr Krasilov) jsou nejlepší přátelé, ale oba se vášnivě zamilovali do krásné mladé Anastázie (Jelena Korikova). Tajemství, lži a zrada na pozadí dramatických událostí vedou až k vraždě. Ohavný hrdelní zločin se týká miminka, které bylo za záhadných okolností ukradeno už před dvaceti lety. A tím ztraceným dítětem není nikdo jiný než Anastázie. Přestože některá tajemství jsou nebezpečnější než jiná, a bylo by proto lépe nechat je pohřbená hluboko v minulosti, jako by každý šílel zoufalou snahou odhalit dívčinu pravou totožnost! Další životy se kvůli tomu náhle ocitají v ohrožení a hrdinové musejí svést souboj proti samotnému času. Baron Korff, princ Repnin i Anastázie zjišťují, že jejich osudy jsou nebezpečně spjaté s dědicem trůnu. Pohledný a vášnivý carevič Alexander Romanov váhá mezi povinností vůči své zemi a spalující touhou pro ženu, kterou nemůže mít. Zatímco jedni triumfují, jiní tragicky umírají. Anastázie je boj dobra proti zlu, lásky proti zradě. (TV Prima)

(více)

Recenze (61)

dvojana 

všechny recenze uživatele

Nejlepší telenovela, jakou jsem kdy viděla. Už 2x jsem se k ní vrátila, protože mi chyběl ten sníh, útěky nevolníků, pikle na carském dvoře a ruské písničky. Kouzelná výprava. Anastázie není nejlepší postavou seriálu, má hezkou tvářičku, ale tím to hasne. Jak může někdo tak stydlivý dobrou herečkou? To je dost nepřesvědčivé. O hodně zajímavější jsou ovšem postavy mužské. Zbožňuji, jak se nejlepší přátelé stanou nepřáteli a jak k sobě postupně zase hledají cestičku. Následník trůnu má zajímavý vztah ke každému - k otci, ke spojenci, kterého chtěl kdysi zastřelit, k milence, kterou už nechce, k dívce, která nechce ho, k snoubence, kterou mu nutí. Celé je to tak umravněné. Vojenská kázeň. Úcta ke staršímu. A je to realistické. Osoba, která je ti protivná, má v sobě něco, že ji nedovedeš plně odsoudit. Bohužel, druhá polovina seriálu ztrácí švih. ()

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Ja som touto "telenovelou" uchvátená a páči sa mi jej námet, spracovanie, kostými, emócie hercov, prostredie, hudba, výprava. Zásadne si ju púšťam opätovne v origináli. Popis je však zlý, pretože autori neskôr úplne zmenili celý príbeh, pretože o žiadnych dvojičkách nakoniec nebola reč a páči sa mi, že autori prihliadli na požiadavky divákov a nakoniec spárovali hlavné postavy na prianie divákov a nie na svoje. 5* bezpardonu ()

Reklama

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Nedejte se zmýlit zemí původu, tohle je jen další betelná telenovela nehodná zájmu normálního diváka. Jediným rozdílem je nepřítomnost všelijakých Pedrů, Juanů a Juanit, zato tu halekají všelijací Alexandrové Alexandrovičové a Naděždy Ivanovny, jejichž herecký projev je srovnatelně ubohý s jejich jihoamerickými soudruhy. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Této ruské seriálové verzi Angeliky s podstatně menším rozpočtem a odpovídajícím způsobem sníženou složkou soudnosti a logického uvažování na straně dramaturgů a scénáristů bych teoreticky mohl dát jednu jedinou hvězdu, a to proto, že mám dojem, že jsem představitelku hlavní role - útlou blondýnku s pohlednou tvářičkou - viděl podávat podstatně lepší výkony v žánrově poněkud jiné (a podstatně zábavnější;)) produkci. Ale to bych naznačil, že nejde o cosi tak špatného, že je to velmi perverzně zábavné... takže dám nula bodov;) ()

wosho odpad!

všechny recenze uživatele

Ruská verze telenovely, obsazená do 19století-asi jediná možná doba pro tento druh "zábavy", ale představa takové opery třeba v době Stalina by byla v mých očích geniální:-). Laciná výprava, hrozivé výkony herců (i kdejaké gejpéčko má preciznější herecké provedení), natahovaný scénář, rychlokvašná režie. Přiznávám, že nejsem kdovíjaký znalec Anastázie, co jsem z ní okrajově však v dopoledním časem viděl (další důvod proč nebýt na pracáku, člověk je z nudy dohnán i k takovému svinstvu) mě bohatě stačilo. Volit mezi ruskou ruletou či toutou kravinou? Volám:" Podejte mě revolver a náboj s mým jménem, charašo!!!!" ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Do castingu na roli hlavní postavy se zapojilo přes 7200 osob v 14 městech Ruska. (Borrtex)
  • Jde o první spolupráci Rusů s hollywoodskou společností Sony Pictures. (NGP)
  • Seriál se natáčel každý den, pracovaly na něm 3 režisérské skupiny a 16 scénaristů. Bylo použito 42 tun dekorací a rekvizit, kolem 800 kostýmů a cca 300 hudebních nahrávek. (NGP)

Reklama

Reklama