Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tento a VI. díl mě snad přesvědčily, že se Star Trek dokáže pohodlně obléknout do jakéhokoliv žánru. A opravdu netuším, jak se na tenhle počin musí tvářit trekkies, ale já se opravdu bavil. Zápletka s párkem velryb, které mohou zachránit svět tím, že si promluví s ničivou sondou, byla pitomá až za nejzazší hranici, ale posádka musela mít důvod cestovat do dvacátého století, tak zvládnu i ten pitomý. A že se to odehrává právě ve dvacátém století není žádné překvapení - cestování časem ve filmech je nejčastěji z roku vzniku do minulosti/budoucnosti, nebo odtamtud zase do roku vzniku, málokdy z budoucnosti do minulosti nebo ještě nějak bizarněji a to mě mrzí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Otvorene povedané... neznášam takýto druh filmov: Vesmírna loď. Potrebujeme veľryby. Vráťme sa v čase a hľadajme veľryby. Toto srátka nie je sci-fi. Chce to byť akoby paródia, ale takmer vôbec to nie je vtipné. Ako hodinová epizody ANDROMEDY by sa tomu čo-to dalo odpustiť, ale ako serózny film z univerza ST je to bieda. Natočené to nie je zle, aj hudba a triky sú slušné, ale čo z toho, keď celý film je trápny... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kdo by to byl řekl, že výlet intergalaktického proutníka Jamese T. Kirka tentokráte do 20. století, za účelem dovezení světospásného párečku velryb, bude tak zajímavý. Napínavý či vícerozměrný v žádném případě, ale zase zábavný s vynikajícím komediálním timingem. 80 % ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný Shatnerovský Star Trek, který kloubí dohromady více filmových žánrů a celkem úspěšně. Asi je to tím humorným nádechem, kterého by ovšem mohlo být více, že se mi to líbilo. Postavy se tu chovají uvěřitelně a nejsou to jen loutky na odříkávání dialogů. První minuty po vylodění se v San Franciscu jsou opravdu vtipné a hlavní dějová linie je zajímavá. -"Do you guys like Italian?" -"Yes." -"No." -"Yes." -"No." -"I love Italian and so do you." -"Yes." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Námětem filmu bylo oblíbené téma Star Treku, cestování v čase. Dlouho se zvažovalo, jak řádně odůvodnit nutnou cestu do 20. století. S nápadem na zápletku poté přišel samotný Leonard Nimoy. (WolfR)
  • Pieseň "I Hate You", ktorú počúva pankáč v autobuse, je od skupiny Edge of Etiquette. Kapela spolu fungovala jeden a pol dňa, potom sa rozpadla. Bola zložená z členov zvukového štábu, jej lídrom a spevákom bol Kirk Thatcher, ktorý si aj zahral už zmieneného pankáča. (tiradentes)
  • Jednou z otázek, na něž Spock (Leonard Nimoy) odpovídá počítači v úvodu filmu, je elektronová konfugurace gadolinia. Její zkrácený zápis je: [Xenon] 4f<sup>7</sup> 5d<sup>1</sup> 6s<sup>2</sup>. (VMa)

Reklama

Reklama