Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Star Trek opět nezklamal a vrací se zase ve větší síle, než měl předchozí díl. Pomalu začínám věřit tomu, že se mi každý další díl líbí čím dál tím víc proto, že se mi čím dál tím víc líbí Star Trek celkově, protože jiné vysvětlení to asi nemá, což jenom dokazuje můj názor ke třetímu dílu, o kterém jiní tvrdí, že byl o hodně slabší než ostatní. To jsem ale tak trochu odbočil, myslím že navzdory mému názoru, že cestování časem nazpátek se filmu vůbec nevyplácí, by byl tento film stejně pro mně nejoblíbenějším dílem (nebo alespoň momentálně) série. Má to vtip, má to hloubku, má to myšlenku... Co víc si od Star Treku přát? Možná tak ještě o něco více akce, ale přece jenom, co by se do takovéhleho příběhu ještě dalo nastrkat? Herecké výkony jsou jedna báseň, to možná proto že tu konečně dostávají dostatečně prostoru všechny postavy - další velký klad. Leonard Nimoy v roli Spoka (Spok je nejlepší!! :D) je prvotřídní a i William Shatner a spol. odvádějí téměř bezchybný výkon. Prostředí s velrybami (ačkoli ve velmi špatných podmínkách) trochu dodává filmu odlehčující atmosféru. Abych se moc nerozkecával, tohle prostě... nemělo chybu. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vida, Spock je zpátky a univerzum "Star Treku" se vrátilo do těch správných kolejí. I ty nejmenší součástky složitého soukolí do sebe hladce zapadly ... a celek najednou bez problémů funguje - a to jak v dramatické, tak i v odlehčené poloze. Tenhle díl jsem měla vždycky ráda - a teď jsem si v podstatě jenom potvrdila svůj názor. Nejsou to sice úplně čisté 4*, ale co je maličko naivní, nemusí být nutně hloupé ... nebo to můžete brát třeba tak, že mám kladný vztah k velrybám. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Zábavné 80's sci-fi, které je víceméně definicí toho, proč mě SG univerzum tak baví. Má to své veliké mouchy (přestřelený závěr, přílišné tlačení na eko-notu, absence de facto jakékoliv akce a záporáka), ale i tak bych za takhle příjemné a uvolněné sci-fi byl velice rád i v dnešní době. Navíc ty krásně jednorozměrné charaktery první posádky jsou neskutečně kouzelné. Pomezí 3* a 4*. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Spock (Leonard Nimoy), který má být bez emocí, se v závěrečné scéně, kdy osádka raketoplánu skáče do moře, směje. (Pe4Ce22)
  • Natáčení začalo v únoru 1986. Mnoho scén vzniklo na parkovišti u filmového studia Paramount. (WolfR)
  • Výsledný scénář byl napsán pod časovým tlakem. Nicholas Meyer napsal část scénáře, odehrávající se v roce 1986, a David Bennett napsal začátek a konec filmu, který se odvíjí v budoucnu. Obě části byly po dodatečném přepracování hotovy po dvanácti dnech. (WolfR)

Reklama

Reklama