Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* možná ve své době patřil tento díl k tomu nejlepšímu, co vzniklo s původní posádkou (I-VI.), i když svým pojetím se vymyká běžné startrekové atmosféře a tady je mnohem víc vtipu a navíc přináší enviromentální poselství. Po skoro 35 letech však vyprchalo dobové kouzlo i triky a vše působí ještě víc nechtěně komičtěji. Fanoušci Star Treku by si ho mohli užít, ale kdo hledá čistou sci-fi a akci, tak bude nejspíš zklamán. Já jsem tak mezi, takže zůstane u průměrné známky, bez chuti opakovat, či doporučovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám nedůvěru ke sci-fi, kdy z budoucnosti přiletí do přítomnosti. Většinou je příčinou takové časové pouti nedostatečný rozpočet. Zde to ale klaplo nad očekávání dobře a neměl jsem pocit, že bych byl nějak ochuzen. K fenoménu Star Trek zde přibyl humor a musím říct, že to zafungovalo. Konfrontace budoucnosti s přítomností funguje. Krom toho je zde nezpochybnitelný ekologický aspekt, jež nelze smést ze stolu s tím, že je to agitka. Problém s vymřením velryb je reálný a verlybáři jsou skutečný lidský póvl. Lovit druh až k jeho vyhynutí není logické - tato replika je asi tou nejlepší z celého filmu a je i po letech strašně moc výstižná. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vida, Spock je zpátky a univerzum "Star Treku" se vrátilo do těch správných kolejí. I ty nejmenší součástky složitého soukolí do sebe hladce zapadly ... a celek najednou bez problémů funguje - a to jak v dramatické, tak i v odlehčené poloze. Tenhle díl jsem měla vždycky ráda - a teď jsem si v podstatě jenom potvrdila svůj názor. Nejsou to sice úplně čisté 4*, ale co je maličko naivní, nemusí být nutně hloupé ... nebo to můžete brát třeba tak, že mám kladný vztah k velrybám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám jisté podezření, že kdybych nastartoval svůj skútr, přidal plyn na Warp 10 a střihnul to kolem Slunce lehce zleva, tak bych neomylně přistál v 18. století a působil tam dojmem futuristického idiota. Stejně jako Kirkova posádka ve 20. století, když nezná peníze, nechápe dopravní předpisy ani kvalitu zdravotnictví a naivně se táže po aktuální poloze jaderných lodí. Je to neskutečná zábava, zejména Spock s McCoyem hláškují celý film a kdyby mi zvuky sondy lehce netrhaly uši, tak bych pro záchranu plejtváků udělal rozhodně víc, než v budoucnosti hodlám udělat. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný Shatnerovský Star Trek, který kloubí dohromady více filmových žánrů a celkem úspěšně. Asi je to tím humorným nádechem, kterého by ovšem mohlo být více, že se mi to líbilo. Postavy se tu chovají uvěřitelně a nejsou to jen loutky na odříkávání dialogů. První minuty po vylodění se v San Franciscu jsou opravdu vtipné a hlavní dějová linie je zajímavá. -"Do you guys like Italian?" -"Yes." -"No." -"Yes." -"No." -"I love Italian and so do you." -"Yes." ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Námětem filmu bylo oblíbené téma Star Treku, cestování v čase. Dlouho se zvažovalo, jak řádně odůvodnit nutnou cestu do 20. století. S nápadem na zápletku poté přišel samotný Leonard Nimoy. (WolfR)
  • Herci nosili pod oblečením ještě ochranný oděv proti chladnému počasí, přesto se mnozí během natáčení nachladili. (WolfR)
  • Výsledný scénář byl napsán pod časovým tlakem. Nicholas Meyer napsal část scénáře, odehrávající se v roce 1986, a David Bennett napsal začátek a konec filmu, který se odvíjí v budoucnu. Obě části byly po dodatečném přepracování hotovy po dvanácti dnech. (WolfR)

Reklama

Reklama