Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Star Trek a cestování časem?Co víc si přát?Rozhodně nejvtipnější film o posádce lodi Enterprise(V Tomto filmu vlastně Klingonského dravce)...scény jako Spockovo zneškodnění punkera v autobusu,nebo Kirkovo"sám jsi kretén vole!"A taky trefně zasazená námořní loď Enterprise do děje.Postavy dostali mnohem víc prostoru než v předchozích filmech a přirostli mi k srdci... ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Johó, Startrekovský film jako tutová komedie! Po (nebo spolu s) The Motion Picture ten z dobrých filmů staré série. Bavila jsem se a smála tak, jak u Star treku ještě ne (a to se u seriálu směji normálně), zvláště Spockova konfrontace se starou dobou se povedla. Jen výtku bych měla ke konci. Ty mimozemské verlyby by mě vážně zajímaly a on se člověk nakonec o nějaké pointě vůbec nic nedoví. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám nedůvěru ke sci-fi, kdy z budoucnosti přiletí do přítomnosti. Většinou je příčinou takové časové pouti nedostatečný rozpočet. Zde to ale klaplo nad očekávání dobře a neměl jsem pocit, že bych byl nějak ochuzen. K fenoménu Star Trek zde přibyl humor a musím říct, že to zafungovalo. Konfrontace budoucnosti s přítomností funguje. Krom toho je zde nezpochybnitelný ekologický aspekt, jež nelze smést ze stolu s tím, že je to agitka. Problém s vymřením velryb je reálný a verlybáři jsou skutečný lidský póvl. Lovit druh až k jeho vyhynutí není logické - tato replika je asi tou nejlepší z celého filmu a je i po letech strašně moc výstižná. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednalo by sa asi o najgeniálnejší, zápletkou najvychytanejší a hereckými výkonmi naj uvoľnenejší film zo star trekovskej pôvodnej série nebyť posledných 10 minút, ktoré sú krížencom sci- fi a rodinných filmov v štýle zachráňte willyho. Od začiatku až po viac menej koniec je dej pútavý, vtipný - hlavne pán Nimoy - a obsahuje všetko čo si doslova vyžadujem u každého filmu z priestorovočasovou tématikou. Lenže práve týchto 10 minút pôsobí ako päsť na oko práve v tom, že sú vytvorené len a len preto aby to nejako skončilo a aby to bol happyend. Ale silené úsmevy a skoky do vody všetkých z lodi Enterprise aby si zaplávali z veľrybami.... veď uznajte ako to znie. Koniec potom nemá už ničím zaujať a celá tá atmosféra vyšumí do prázdna, ale zase až taká výtka to nie je. stále sa to dá ku koncu vypnúť a neprídete o nič čo by ste si nedomysleli. Plus tu vystupuje Catherine Hicks - budúca manželka reverenda Campdenna. No nebavte sa pri tom. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se od 24. února do 5. května 1986 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Trikové efekty opět zajišťovala společnost Industrial Light and Magic. Zobrazené velryby ve filmu jsou jen modely. (WolfR)
  • Platný český název velryby s vědeckým názvem Megaptera novaeangliae, který se objeví na monitoru v klingonské lodi, je pletvák dlouhoploutvý, nikoliv kytovec dlouhoploutvý. Modrá velryba (Blue whale), o níž mluví Gillian (Catherine Hicks) v Instutu kytovců, je název pro plejtváka obrovského - a ten vyhuben nebyl. Celkový počet je mezi deseti tisíci a dvaceti pěti tisíci kusy, což je asi tři až jedenáct procent stavu z roku 1911. (VMa)

Reklama

Reklama