Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kdo by to byl řekl, že výlet intergalaktického proutníka Jamese T. Kirka tentokráte do 20. století, za účelem dovezení světospásného párečku velryb, bude tak zajímavý. Napínavý či vícerozměrný v žádném případě, ale zase zábavný s vynikajícím komediálním timingem. 80 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cestu domov som videl dvakrát. Na ten prvý ma skoro vôbec nezaujal. Chápete, ťažká nostalgia, zostarnutie filmu v každom jeho aspekte a dej, odohrávajúci sa netradične na zemi. Na ten druhý krát mi ale tieto spomenuté veci pripadali naopak ako jeho klady, ponoril som sa do scenára a potešila ma aj milostná vsuvka. Ak sa Star Trek neberie úplne vážne, je to asi lepšie, pretože fóry a hravý príbeh obecne nestarnú, zato triky a výprava rokov už dnes dávno minulých áno. ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Zábavné 80's sci-fi, které je víceméně definicí toho, proč mě SG univerzum tak baví. Má to své veliké mouchy (přestřelený závěr, přílišné tlačení na eko-notu, absence de facto jakékoliv akce a záporáka), ale i tak bych za takhle příjemné a uvolněné sci-fi byl velice rád i v dnešní době. Navíc ty krásně jednorozměrné charaktery první posádky jsou neskutečně kouzelné. Pomezí 3* a 4*. 70% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • V prvním náčrtu scénáře se počítalo s rolí pro herce Eddieho Murphyho, který je velkým fanouškem Star Treku. Důvodem bylo nejen to, že se Murphy, velká filmová hvězda osmdesátých let, netajil přáním zahrát si v některém Star Trek filmu. Murphy byl totiž se společností Paramount smluvně zavázán. Měl zde hrát moderátora rádia, který věří na mimozemšťany a pak pronásleduje posádku Enterprise, aby dokázal jejich existenci. Poté, co si Murphy přečetl scénář, se však rozhodl, že roli nevezme. (WolfR)
  • Původně měla poručík Saavik (Robin Curtis) v důsledku událostí na planetě Genesis se Spockem (Leonard Nimoy) otěhotnět. Leonardu Nimoyovi se to ale vůbec nelíbilo, a tak byla tato událost ze scénáře vyškrtnuta. (WolfR)
  • Spisovatelka Vonda N. McIntyre napsala podle tohoto filmu stejnojmennou knihu, jež v češtině vyšla roku 1994, jako „Zpěv z neznáma“. (ČSFD)

Reklama

Reklama