Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* možná ve své době patřil tento díl k tomu nejlepšímu, co vzniklo s původní posádkou (I-VI.), i když svým pojetím se vymyká běžné startrekové atmosféře a tady je mnohem víc vtipu a navíc přináší enviromentální poselství. Po skoro 35 letech však vyprchalo dobové kouzlo i triky a vše působí ještě víc nechtěně komičtěji. Fanoušci Star Treku by si ho mohli užít, ale kdo hledá čistou sci-fi a akci, tak bude nejspíš zklamán. Já jsem tak mezi, takže zůstane u průměrné známky, bez chuti opakovat, či doporučovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Star Trek opět nezklamal a vrací se zase ve větší síle, než měl předchozí díl. Pomalu začínám věřit tomu, že se mi každý další díl líbí čím dál tím víc proto, že se mi čím dál tím víc líbí Star Trek celkově, protože jiné vysvětlení to asi nemá, což jenom dokazuje můj názor ke třetímu dílu, o kterém jiní tvrdí, že byl o hodně slabší než ostatní. To jsem ale tak trochu odbočil, myslím že navzdory mému názoru, že cestování časem nazpátek se filmu vůbec nevyplácí, by byl tento film stejně pro mně nejoblíbenějším dílem (nebo alespoň momentálně) série. Má to vtip, má to hloubku, má to myšlenku... Co víc si od Star Treku přát? Možná tak ještě o něco více akce, ale přece jenom, co by se do takovéhleho příběhu ještě dalo nastrkat? Herecké výkony jsou jedna báseň, to možná proto že tu konečně dostávají dostatečně prostoru všechny postavy - další velký klad. Leonard Nimoy v roli Spoka (Spok je nejlepší!! :D) je prvotřídní a i William Shatner a spol. odvádějí téměř bezchybný výkon. Prostředí s velrybami (ačkoli ve velmi špatných podmínkách) trochu dodává filmu odlehčující atmosféru. Abych se moc nerozkecával, tohle prostě... nemělo chybu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mě se Cesta domů nakonec líbila o něco méně než Khan a Hledání Spocka, přesto je to jeden z těch lepších Star Trek filmů. První polovinu filmu to je klasický vesmírný Star Trek, přímo navazující na minulý film. Když se ale posádka Enterprise ocitne v naší současnosti, vůbec jsem to tak dobré nečekal. Celý film je parádně vtipný ( Spockovo tápání ) a zábavný, akce tentokrát bylo o trochu méně ale kupodivu to vůbec nevadilo. A ten konec byl tak trochu i dojemný. Takže celkově spokojenost. 80%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázka toho, že předhodit divákovi dílo naivní-tak čistě, že by se z něj mohli učit i ty nejnaivnější pohádkové postavy filmového světa-nemusí být nutně recept na katastrofu........Nimoy si po své předešlé StarTrekovské režijní škytavce asi uvědomil, že sice umí udržet vážný výraz ve Spockově obličeji ale už neumí udržet dynamiku a stravitelnost čistě vážného sci-fi filmu....tak to vzal z druhého konce a nutno dodat, že velmi povedeně....Všechny ty vtípky, střeštěné situace a skoropohádkový příběh-jsou evidentně tvořeny s radostí, hravostí a odvahou...Jako divák to cítím, dokážu to ocenit a s radostí pak přehlédnu pár drobných přešlapů=80%= ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Star Trek a crazy komedie jsou dva pojmy, které jsem si dohromady v jednom filmu představit téměř nedokázal. Leda tak v parodii (kterou to místama skutečně připomíná). V Cestě za velrybami to ovšem funguje. Jenom škoda vážně braného úvodu a konce, který s komediálním středem nejde příliš dohromady. O zábavu je ale každopádně postaráno. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Leonard Nimoy byl osobně s výsledkem své režisérské práce velmi spokojen. V rozhovorech řekl, že režii tohoto dílu považuje za svůj největší dosavadní úspěch. Poté, co se i třetí pokračování stalo hitem (režiroval jej rovněž Nimoy), se i čtvrtý díl stal kasovním trhákem a Leonard Nimoy v Hollywoodu stvrdil svou pověst dobrého režiséra. (WolfR)
  • Překážkou v natáčení byla náhlá smrt šéfa společnosti Paramount Charlese Bluhdorna, čímž se zpozdilo více projektů Paramountu. Leonard Nimoy spolu s Harveym Bennettem si dokázali naklonit i nové vedení, a tak práce mohla brzy pokračovat. (WolfR)
  • Původně měla poručík Saavik (Robin Curtis) v důsledku událostí na planetě Genesis se Spockem (Leonard Nimoy) otěhotnět. Leonardu Nimoyovi se to ale vůbec nelíbilo, a tak byla tato událost ze scénáře vyškrtnuta. (WolfR)

Reklama

Reklama