Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vida, Spock je zpátky a univerzum "Star Treku" se vrátilo do těch správných kolejí. I ty nejmenší součástky složitého soukolí do sebe hladce zapadly ... a celek najednou bez problémů funguje - a to jak v dramatické, tak i v odlehčené poloze. Tenhle díl jsem měla vždycky ráda - a teď jsem si v podstatě jenom potvrdila svůj názor. Nejsou to sice úplně čisté 4*, ale co je maličko naivní, nemusí být nutně hloupé ... nebo to můžete brát třeba tak, že mám kladný vztah k velrybám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mě se Cesta domů nakonec líbila o něco méně než Khan a Hledání Spocka, přesto je to jeden z těch lepších Star Trek filmů. První polovinu filmu to je klasický vesmírný Star Trek, přímo navazující na minulý film. Když se ale posádka Enterprise ocitne v naší současnosti, vůbec jsem to tak dobré nečekal. Celý film je parádně vtipný ( Spockovo tápání ) a zábavný, akce tentokrát bylo o trochu méně ale kupodivu to vůbec nevadilo. A ten konec byl tak trochu i dojemný. Takže celkově spokojenost. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Spock tentokrat ako reziser filmu nam ukazal Star Trek trosku v inej podobe, na aku sme boli zvyknuti, teda skor v takom nezvycajnom, komedialnom obale. Nie kazdemu to mohlo sadnut a ja sam som premyslal nad tym, ci mu dam 3 alebo 4 hviezdicky, ale bavilo ma to, takze predsa len za 4. ________ William Shatner - (Kirk) +++ Leonard Nimoy - (Spock) +++ DeForest Kelley - (McCoy) +++ James Doohan - (Scotty) +++ George Takei - (Sulu) +++ Walter Koenig - (Chekov) +++ Nichelle Nichols - (Cmdr. Uhura) +++ Jane Wyatt - (Amanda) +++ Catherine Hicks - (Dr. Gillian Taylor) +++ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • George Takei, představitel Sula, prosazoval do scénáře scénu, ve které Sulu potká v roce 1986 jednoho ze svých předků. Nakonec ale prosazena nebyla. (WolfR)
  • Natáčelo se od 24. února do 5. května 1986 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Natáčení začalo v únoru 1986. Mnoho scén vzniklo na parkovišti u filmového studia Paramount. (WolfR)

Reklama

Reklama