Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Špatný, dobrý, já myslím že to úplně blbý není, zajímavej (však fakt hodně jednoduchej) děj mě vtáhnul do hry v prvních deseti minutách. To jde. Pak to už docela frčí, samozřejmě se musí přivřít obě oka..hodně přivřít obě oka, aby se divák neposral smíchy z těch maličkostí jako že však všici víme z kterejch.. Určitě polezu po takový skále v dešti a bez jištění, že jo, snad kdybych se chtěl zbavit syna? To by šlo, no atd, nemám teď sílu ty sračky teď vypisovat. Jenže, pak se to nějak celý převtělilo do totálního napínáku, masakr kde každej chce sejmout každýho a nikdo vlastně netuší před čím má zdrhat (to ví pouze zasvěcený divák) a ..jo a fakt je důležitý neřešit ty detily a píčoviny... a celý se to zamotává a já dostával jednu pecku a změnu za druhou..Na koho to střílí? Na mě..kdo to střílí? Přítel..spíš jen známý... Je to živý, vtipný, dramatický, super příroda,.... Prostě je to tak: Kdybych se chtěl někdy znova zabavit v rámci nelítostně nudnýho nedělního odpolka, tak si to s klidem ve vyhřátým pelechu a s dostatkem dobrot kolem sebe pustím zas a fakt vůůůbec toho nebudu litovat.. ()

Lichty odpad!

všechny recenze uživatele

Hrát zde místo Cusacka Dolph Lundgren a Freemanovu roli by nahradil třeba Vinnie Jones, uvažoval bych o třech hvězdičkách a užíval si charismatu obou hlavních hrdinů. Tedy abyste mě špatně nepochopili, Freeman s Cusackem mají herectví na mnohem vyšší úrovni, ale do hlavních rolí tohoto "überbéčka", kde se nešetří salvami ze samopalů, dementními rozhovory a naprosto nereálnými scénami, by se prostě hodil někdo, kdo by jej posunul na hranici zábavnosti. Tato vážná struna ovšem posílá film do hlubokého odpadu! ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takový je film za pětadvacet milionů dollarů (a sám sebe se ptám, odkdy je 25 mio nízký rozpočet?). Zbytečný. Nejen že je to kopie všech starších podobných lesních honiček se zločinci místo psychopatů nebo tajemného zla, ono ani hvězdný obsazení nedokáže existenci tohoto filmu obhájit. Vlastně je to jen trochu líp natočená německá televizní břečka (to i ta Kobra 11 je často lepší). Herci ve svých rolích doslova excelují, větší hlupáky ze sebe udělat vážně nemohli. Jen idiot by přijal roli v tomhle filmu a to i kdyby mu nabízeli nevímjakou sumu (no, možná ne, přeci jen si rozdělili 25 melounů). Tenhle typ blbostí totiž reputaci dokáže pošramotit pořádně, vzpomeňme třeba na Lovce dinosaurů. Tady to není ani tak logicky mimo, jako spíš průměrný. V každým směru naprosto šedivý a nudný, předvídatelný a televizně levný (kromě opravdu krásné přírody). A konec dobrý, všechno dobré a srdceryvnost Freemanovy hrozby a zlepšení vztahu syna a otce a že si našli novou maminu, to vše tomu konci jen dodává na světabolu. Režisér ušel od Řidiče slečny Daisy dlouhou cestu, ale slovy jedné z postav tohoto filmu, bylo na ní příliš mnoho odboček a on se naneštěstí vždycky vydal tou špatnou. A divák se s výběrem tohoto filmu vydá po špatné cestě taky, nebo přinejmenším dost nudné. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

A viete vy vlastne čo?! Žiadne analýzy, tutoriály, scénické výjavy ako ma zasiahla príroda a akcia v nej. O čom to všetko je, hovorí bodka, ktorú vypĺňa: 1. nová mamka, ktorá má rada minibar, 2. Staručký zabijak zaručujúci harmóniu otca a syna pred governmentom 3. neviete vlastne poriadne o čom to bolo 4. každý je na barbecue a dáva si 7Up plný cukru. Najbezvýznamnejší vládny zabijak so sakom a mokasínmi v prírode v siahodlhom scenári, s ktorým si Tommy Lee Jones pripáli doutníček po chytení. Ako správny US Marshall. (videné 05.11.2015, JOJ archív) ()

emo 

všechny recenze uživatele

Musím sa bez mučenia priznať, že ma zlákal obal dvd. Jedná sa o thriller, v hlavných úlohách John Cusack a Morgan Freeman - what could possibly go wrong? Je toho dosť. Počnúc slabým scenárom plným klišé, cez maximálne neinovatívnu réžiu až po nevýrazné herecké výkony (vrátane titulného dua). Kontrakt je jednoducho ďalší film, ktorý vyslovene patrí do požičovne a hodí sa akurát na jedno pozretie... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama