Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Kontrakt, který uzavřel Morgan Freeman se svými kumpány se mu drobátko zvrtnul, když potkal správňáckého taťku John Cusack, který pro spravedlnost nejde daleko. A tak začíná naháňka kumpánů za svým šéfem. Takový tuctový námět by měl určitě daleko lepší spád, kdyby to nebylo tak televizní, ale protože tam jsou dvě známé tváře, nemůže být o televizním filmu ani řeč. A tak se divák může alespoň kochat krásnou přírodou, to je totiž jediné, co pořádně stojí za řeč. Něco podobného bych měl taky v lese s kamarády natočit, akorát asi neseženeme helikotéru a samopal :-( Hezké prostředí lesů a netypický Morgan Freeman. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Preboha čomu sa to upísal Morgan Freeman? Vo veku 69 rokov behá po hlbokých lesoch, skáče cez rokliny, zlieza strmé skaly a to všetko prosím pekne v drahom obleku, polobotkách a s putami na rukách. Stal sa totiž zajatcom Johna Cusacka, ktorý si tu zahral podstivého občana, odhoblaného fotríka, učiteľa telocviku, z ktorého sa vykľuje poriadný tvrďák. No úplna kravina. Myslel som, že „Kontrakt“ bude zaujímavý politický thriller, ale nie je to nič iné ako len tuctová, akčná blbosť s hrozne hlúpym scénarom. Tento film nie je hodný herca takého formátu ako je Freeman. Neviem čo ho primälo, aby prijal úlohu v tomto béčkovom snímku. * ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Cusack se synem na výletě proti bandě vycvičených bývalých vojáků. Přežít se to dá, protože právě pro Cusacka mám i přes ten jeho nečuch na filmy docela slabost a Freeman by udělal dobrý film i z Babovřesk. Škoda, že se režie nechopil někdo víc znalejší žánru, potenciál tady i přes tu béčkovost byl. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je od základu "něco" špatně! Totiž Freemanovu roli by měl hrát Erik Roberts a na tu Cusackovu by se nejspíš hodil nějaký ten X-tý Baldwin. Pak bychom totiž od začátku věděli, na čem jsme. Tenhle pseudo-thriller nás zcela záměrně mate obsazením. Jinak se totiž jedná o úplně pitomé Béčko, s klasickou hoňkou po lese, debilními postavami a nějakým bulharským vrtulníkem. Napadá mě, co všechno by se na tenhle skvost filmové zábavy dalo nakydat. A jářku…Nebylo by toho málo. Byla by toho dokonce taková smrdutá kopa, že by se z ní nevyhrabal ani chudák Freeman. Ale já to neudělám. Nechám to plavat a zkusím najít něco pozitivního... Moment, nechte mě myslet... Ech...Tak...Sice si na nic nevzpomenu, ale plusem určitě je, že se náš Morgan během natáčení alespoň dostal na čerstvej vzduch. Doufám, že dýchal hodně zhluboka a roztáhnul si hrudní košíček. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Pre mňa 2 herecké prekvapenia: Na Cusacka sa konečne dalo dívať a Freeman konečne dostal rolu zápornej postavy (potom sa to nejako zopsulo a z Freemana sa vykľul dobrosrdečný nájomný vrah, omg) .............. Čo sa týka scenára, z nie až tak zlého námetu sa stala úplná fraška - tak najskôr Freeman zabije syna podnikateľa aby ho dostal na pohreb kde ho môže odstrliť a potom sa nám tvrocovia snažia nahovoriť, že veď on je vlastne dobrý vrah, veď zachránil chlapca a tá obeť - podnikateľ bránil pokroku, tak si zaslúžil zomrieť. A an záver, scéna, kedy Freeman príde za agentkou FBI v úlohe ochráncu toho, kto sa ho snažil vydať FBI, to som akože nevidel................ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama