Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že v dnešnej dobre je odvaha spraviť hudobnú drámu. Naozaj som film nepozeral s obrovským očakávaním a o to viac ma milo prekvapil. Na nedeľné večery ako uliate. Vráti vás do problémov všedného dňa, trochu vás to namotivuje a strávite krásne dve hodinky so zaujímavým filmom. Banderas (hoci ho naozaj nemusím) sa mi veľmi páčil a ocením aj slovenský dabing. Dušan Szabó asi nadabuje všetkých :). ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo podľa skutočnosti, tak by som si povedal, že už to tí scenáristi preháňajú. Schéma rovnaká ako pri x ďalších filmoch - nezvládnuteľní žiaci zo zlých sociálnych pomerov, ktorých sa ujme nejaký blázon a rozhodne sa z nich urobiť nielen lepších ľudí so svetlou budúcnosťou, ale aj akýchsi majstrov v určitom obore. Tentoraz je to tanec, ale už boli speváci, šachisti a neviemčo ešte. Takže za pár týždňov sa stanú lepšími tanečníkmi klasických tancov ako tí, čo to trénujú 10 rokov a máme tu typický happy end. Nuda. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

A je to tady... Senilita! Jak jinak si vysvětlit, že se mi tahle přeslazená pohádka líbila? Problémoví pestrobarevní žáci z problémového pestrobarevného prostředí, jeden z nich zvláště nekooperující, učitelé, co dávno rezignovali na veškerou snahu, přísná ředitelka... a do toho přichází člověk, který zjedná nápravu. Tentokrát nejde o mladou fešnou učitelku plnou ideálů, nýbrž o ulíznutého Banderase posedléhou etiketou a tanečky pro prďoly. A teď pozor, OBROVSKÝ spoiler: on to zvládne, ukáže těm asociálním soplům správnou cestu, naučí je tancovat a žít - jak nečekané! Snažím se rozpitvat, proč u mě "Take the Lead" mělo přece jen větší úspěch, než obdobné filmy: 1) Toníček je fešák a umí se hýbat, 2) smradi nebyli přehnaně odbojná pakáž, takže působili uvěřitelně, 3) ač se stavěli do rolí smířených obětí sociálního systému, nebylo to divákovi cpáno do chřtánu příliš urputně, 4) neřešily se kdovíjak zapeklité vztahy á la červená knihovna, 5) nemávalo se americkou vlajkou, 6) tanečky pro geronty i tanečky pro hormony byly hezky koukatelné. Vážně přemýšlím o čtvrté hvězdičce... a nic nebude! Na stará kolena snad ještě začnu čumět na "Stardance", "Bailando" a podobné výblitky české TV zábavy - to už bude lepší rovnou si hodit mašli! 69% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nabušená hudba,"uhladený"tanec a problémová mládež.Niečo podobného sme tuna už mali,avšak Antonio Banderas ma na moje prekvapenie nenudil..!Je pravdou,že ide o naivný snímok(aj keď podľa skutočnej udalosti)ale vážne som sa bavil.Atmosféra nabitá hudbou a slušné prevedenie robí ztohto snímku niečo viac ako len tanečné B!Tanec veľmi nemusím,ale vysvetlenia a názorné ukážky pomocou Banderasa sa mi páčili..! ()

TO 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné myšlenky 2. Místo karate zaujme neovladatelné studenty tentokrát tanec. Pěkné taneční drama, ale mohlo být ještě lepší, nemá pořádnou sílu, chvílemi trochu vázne a s přibývajícími minutami filmu, mé zaujetí příběhem celkem ochladlo, ale jinak rozhodně hezký, příjemný film, podobný také filmu Smím prosit? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama