Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem zbytečně uspěchaná cynická satira o tom, že není důležité míti pravdu, ale usvědčit toho druhého, že se mýlí (což platí nejen pro souboj tabákový průmysl vs. odpůrci kouření, viď naše politická scéno).. Moc se mi nepozdávalo podání obou stran barikád, kdy cigaretobijci byli do jednoho hloupí ťulpasové (Vote Macy!) a protřelý manipulátor Eckhart, co by přesvědčil k odchodu ze scientologické církve i Cruise, sedne naivně na lep žurnalistce K.Holmes, které se to nedaří. Holt, asi není doma v ložnici dostatečně přesvědčivá.. Dle závěrů Reitmanova filmu kouřit, či nekouřit zůstává svobodnou volbou každého z nás, ale já osobně jsem radši, když si během mé večeře v restauraci dá vedle sedící host místo tří zlatých marlborek tři chedary, neboť ze zkušeností vyplývá, že cedule na zdi zůstává mnohdy jen cedulí a já bych strašně nerad někomu vadil tím, že mu jím u kouření.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Chvílemi výborně vypointované dialogy (např. hádky s přáteli, kdo zabije více lidí apod.), zajímavý Eckhart i malý Bright. Celkově mi však tato komedie přijde jen mírně nadprůměrná - chvílemi jsem se i nudil a nakonec jsem byl hodně rád za krátkou délku. Takže celkem slušná zábava, ovšem o komedii roku bych rozhodně nemluvil. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Resty z minulosti sa snažím postupne dobiehať a teší ma, že na tejto ceste som sa mohol stretnúť i keď s nedotiahnutým (postrádam najmenej 30-40 min. ďalšieho materiálu) ale za to určite humorne a prefíkane poskladaným výtvorom talentovaného režiséra od javorových listov. Nie náhodou mi je osoba menom Nick Naylor blízka, nie preto čo obhajoval, nie kvôli jeho suverénnemu prejavu, (štvrté "nie" už nepríde:) ale z očividne jasného dôvodu, komunikáciu a jej spôsob postavil za hranice chápania druhých a aj keď prevažnú väčšinu dospelého života bojuje za postupnú smrť, v konečnom dôsledku svojimi výrokmi dáva na výber a poukazuje na to, že gro problému je uložené oveľa hlbšie než si niektorí mudrci myslia. Keby mala aspoň nejaká časť svetovej populácie rodičov, ktorí by dostali taký dar ako má Nick (dar komunikovať), tak si dovolím tvrdiť, že zmýšľanie ich detí by sa pravdepodobne uberalo iným (lepším) smerom. "Thank You for Smoking" je samozrejme typicky "reitmanovsky" bezpečný, ale i trefný štuchanec, ktorý rozhodne nezaškodí a aj menej náročného uspokojí... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi přesný obraz fungování naší západní ,,mediální" demokracie, euroatlantický svět řídí a ovlivňují tihle ,,obchodníci se smrtí" (ne náhodou je tu silná významová shoda se skvělým stejnojmenným americkým filmem), co za peníze řeknou a udělají cokoliv. Satirická filmová učebnice cynismu a pragmatismu...a to je, prosím, celovečerním debutem skutečně mimořádně nadaného Jasona Reitmana... Podobné filmy: Obchodník se smrtí, Vrtěti psem, Syriana, Super Size Me ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený a skvěle zahraný, ale přece jenom se mi to zdálo celý až moc jednotvárný.A možná proto mi to nepřišlo tak dobrý, jak by to podle mě mohlo být, ale zase se musí nechat, že výkon Aarona Eckharta je fakt famózní a zábavnost se tomu taky nedá upřít, ale těch 90 minut prostě nějak uběhne a žádnej extra dojem to nezanechá. Určitě to mohlo být ještě lepší, ale i tak sem rád, že sem to viděl, protože taková pěkná studie toho jak se dá všechno pěkně okecat se jen tak nevidí ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • V scéne, kde sa Nick (Aaron Eckhart) ospravedlňuje svojím priateľom z OSS, požiada Polly (Maria Bello) Bobbyho (David Koechner) o kúsok koláča, z ktorého vezme syr spolu s malou americkou vlajkou, no v nasledujúcom zábere sú už opäť na vrchu koláča. (N0X.)
  • Při promítání snímku na festivalu Sundance se zjistilo, že chybí dvanactisekundová sexuální scéna. Nešlo o cenzuru, ale o chybu při pořízování filmové kopie. V kinech o ni diváci nebyli ochuzeni. (imro)
  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama