Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nick Naylor je geniálny diablov advokát a Aaron Eckhart ho zahral dokonale. Ešte som ho nevidela v úlohe, ktorá by mu lepšie sadla ako táto. Jemnú Mariu Bello by som tiež nečakala v takejto roli - ale užila si ju nádherne - ten chladný pragmatizmus jej neskonale svedčí! Tento film je tak krásne cynický, sarkastický a zároveň realistický, že slabšie povahy ho asi budú ťažko rozdýchavať ;-) THANK you for smoking! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Michael Jordan plays ball. Charles Manson kills people. I talk. Everyone has a talent..Paráda! Jak Eckharta nemusím, tak touto rolí si mě naprosto získal. Důkaz, že dnes se dá obhájit vážně cokoliv a že správnými argumenty lze přesvědčit lidi o čemkoli (no jo,jsme zkrátka hloupé stádo). Jako příležitostná (ne)kuřačka proti obhajování kouření nic nemám, naopak to beru jako velice povedenou nadsázku. Zarputilým nekuřákům bez smyslu pro humor a sarkasmus velice nedoporučuji. Mám ale dojem, že přes ten skvělý inteligentní humor do pěti hvězdiček něco schází. Uvidíme, jestli se k ní dopracuji po druhém shlédnutí :) That's the beauty of argument, if you argue correctly, you're never wrong. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

OBCHODNÍK SE SMRTÍ tentokrát o cigaretách. Já osobně nekouřím a nemám rád kouř, který mě štípe v očích nebo mě nutí kašlat. Přesto všechno jsem se ale smál jak snadno Nick přesvědčuje všechny o "svobodné volbě" a zmiňuje pouze klady tzv. hřebíčků do rakve. Eckhart navíc hraje skvěle a je to takový sympaťák, že mu odpustíte úplně všechno (i to, že si začal s Katie Holmes;) a Cameron Bright zvládl jeho mladší verzi taky na jedničku. P.S: Všimli jste si, že během filmu nikdo nekouří? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁME NA NĚCO TALENT. JÁ MLUVÍM.....“ /// …protože, když správně argumentuješ, neuděláš chybu! Srozumitelně účelný, drasticky pravdivý a černohumorně dokonalý. Film pro všechny, co zvládaj morální flexibilitu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1994 napsal Christopher Buckley, číst nebudu. 2.) Zajímám se o frajery, co se snažej udržet na uzdě světovou populační explozi. 3.) Thx za titule ,,g33w1z“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím bezkonkurenčně nejlepší film, který jsem letos viděla. Snímek napěchovaný satirickými komentáři a vtípky, které rozhodně nejsou prvoplánové. Ani na okamžik jsem neměla pocit nudy, naopak, dokázala bych se na toho ukecaného chlápka (v podání čím dál tím lepšího Aarona Eckharta) dívat klidně celé hodiny. Tenhle snímek mě prostě dostal propracovaným scénářem, uvěřitelnými hrdiny a velmi sarkastickým, ale trefným, náhledem na současný problém kuřáctví a především protikuřáckých kampaní. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)
  • Televizní společnost NBC ohlásila výrobu pilotního dílu k připravovanému seriálu, nakonec ale natočen nebyl. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama