Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Jeden z producentov tohto opusu si vraj v opitosti pustil hubu na špacír a prezradil, že Sharon sa nechala zlákať na nakrútenie dvojky pod podmienkou, že svojho hereckého partnera si vyberie sama. No a keďže v súkromí je táto nepriateľka spodnej bielizne rovnaká manipulátorka, ako vo svojej najslávnejšej filmovej úlohe, vybrala si partnera so sex-appealom vyvetraného piva. Predsa jej nebude na pľace robiť konkurenta niekto nebodaj rovnocenný. Lenže postavu doktora Glassa dopredu zničil nielen zlý casting, ale aj scenár. Za najsilnejšiu scénu filmu preto považujem poslednú sekvenciu - pohľad na Morrisseyho tvár, pokrivenú grimasou prepuknuvšej demencie. Z takej postavy by zblbol každý. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku. Druhý díl nedisponuje ničím novým a víceméně tak sklouzává do laciné a prachobyčejné repliky dílu prvního. Herci jsou naprosto tragičtí, přičemž Sharon Stone je ve svém věku kapitola sama pro sebe. Na jednu stranu obdivuji její odvahu jít do takového projektu, na stranu druhou jí nezachrání ani úchvatná prace s makeupem. Scénář je jedna velká napodobenina dílu prvního, přičemž konec je tak připitomělý, že to snad tvůrci ani nemohli myslet vážně. Prostředí Londýna nudí, stejně jako obyčejné rozhovory mezi pacientkou (Stone) a Terapeutem (Morrissey). Sexu je velmi málo (nevím, kolik tvůrci vystříhali, to nám snad poví DVD) a když už nějaký je, tak se o nějaké odvážnosti snad nedá ani hovořit. Vše ve standartních hollywoodských kolejích. A tak je na tom vlastně celý film. Zbytečné pokračování, na které je nejlepší zapomenout a nebo si pustit první díl. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že tenhle film bude blbost, bylo jasné dřív, než padla jeho první klapka. Leda by tvůrci dokázali něčím překvapit. Povedlo se jim to? Svým způsobem ano. Scénář je totiž ještě o poznání pitomější, než jsem čekal. Zatímco první díl byl erotický thriller, dvojka je spíš vulgární nuda. Smyslnost dlaždičským slovníkem nenahradíš a bez scénáře, který má hlavu a patu, napětí nevybuduješ. Ale mohlo to dopadnout ještě hůř... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Erotický thriller Základní Instinkt 2 pátrá po tom, co se stane, když se temnější část lidské duše dostane na povrch....... Není to zrovna má parketa, ale film se mi docela zamlouval. Scénář : Joe Eszterhas. Kamera : Gyula Pados. Hudba : Jerry Goldsmith, John Murphy. Hrají : Sharon Stone jako Catherine Tramell. I po několika letech od uvedení „kultovního“ Základního Instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky naprosto perfektně........ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Michael C. Jones umí, když chce, tady se mu ale moc nechtělo, a nebo si s touhle látkou zkrátka nedokáže poradit, tak jako Verhoeven či Roman Polanski-Hořký měsíc nebo Berry Levinson-Skandální odhalení. Že by ale zklamal na plné čáře, to se také říct nedá. Sexy scény tu jsou, psychologická stránka také není k zahození a rozhodně se vyplatí u filmu přemýšlet, díky čemuž zůstávám na 3*. Nedopadlo to katastrofálně, ale i přes to je porovnávání s prvním dílem zcestné. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Film drží prvenství jako první pokračování, které v amerických kinech nevydělalo ani 10 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama