Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat ještě něco z ,,jedničky" je zde zjevná. Ačkoliv Sharon tu ještě stále vypadá dobře a hrábě by jste o ní neopřeli (i když asi vyzážisté si mákli) děj je jen řídkým výluhem a zoufalstvím. Veškerá originalita je pryč. Sharon tu už navíc nohu přes nohu nepřehazuje a i když během filmu řekne,,vošukej mě" nemá to už ten šmak co byl v předchůdci. A možná právě proto. * * ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tohle byla poslední rána pro produkující v 90 tých létech přeslavnou Bratislavskou distribuční společnost INTERSONIC, kterou tím film definitivně odsunul na druhou až třetí kolej a posunul ji k produkování už jen podprůměrných béček a horších písmen budoucích video filmů. Ve snaze o návrat na distribuční výsluní, zakoupila společnost produkční práva k tomuto filmu a nemalou investicí se jala film uvés do kino a video distribuce v očekávání navrácení a značného navýšení vložených financí. Základní instinkt 2 se stal svoji "kvalitou" této společnosti popravčí četou a divákovou noční můrou. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rádoby šokující pokračování klasického erotického thrilleru, které staví pouze na světoznámém názvu, sekáčku na led v plakátu a zachovalé Sharon Stone. Toť vše, dusná atmosféra Verhovenova filmu se naprosto vypařila, stejně tak odvážné erotické scény a dobře fungující detektivní příběh, místo toho se ve "dvojce" dočkáme blbého scénáře s blybými postavami uvnitř (hlavní hrdina je prostě vůl...) a sterilních a nezajímavých šukaček, jejichž prostřednictvím chtějí tvůrci jen ukázat, že ta Sharon prostě furt vypadá dobře. Na to by stačilo, aby Sharon nafotila nějaký odvážný kalendář a ve filmovém průmyslu by bylo o jednu hovadinu méně. 30% ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak nečekaně špatného jsem dlouho neviděl. První hodina filmu se vlekla jako dvě, druhá jako tři, Sharon Stone byla až lacině trapná a sexistické narážky, které pronášela v každé druhé větě, nudily. O nesympatickém panákovi, jenž jí byl co do neherectví rovnocenným protějškem, raději ani nemluvím. Michael Caton-Jones ten velkolepý průšvih bohužel nijak zachránit nedokázal, no a John Murphy by si bez Goldsmithova motivu ani "nevrznul". Zcela zbytečný snímek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco strašného,ale výsledek byl ještě horší. To, že toto pokračování nemělo vzniknout mi bylo jasné hned od začátku, protože tím hlavním lákadlem původního snímku byl pro mě Douglas a rozhodně ne Sharon Stone. Ta se tady snaží vyškrábat zpět mezi elitu, ale za tuhle svojí roli si zaslouží jenom výsměch. Celý film je extrémně nudný a nedokáže vůbec ničím zaujmout. Dialogy jsou jak vystřižené s erotického filmu a režisér se snad na place vůbec neukázal. Herectví Davida Morrisseye má stejné účinky jako prášky na spaní a jediný David Thewlis to uhrál docela solidně. Tohle je zkrátka velkej průser, kterej by měl honem rychle zmizet v zapomnění. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objevila i slavná londýnská budova 30 St Mary Axe, známá také jako "Gherkin", v překladu "okurka". (Cucina_Rc)
  • Film drží prvenství jako první pokračování, které v amerických kinech nevydělalo ani 10 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama