Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone na hlavu poražena trapností. Nicméně je to ona, co na celém tomhle "filmu" stojí alespoň trochu za řeč. Nutno podotknout, že první díl jsem vždycky považovala za thriller na efekt - s chlapem, co přemýšlí penisem, a ženskou, která se chová jako afektovaná štětka, z čehož muži v tomhle alternativním vesmíru šílí (jak originální). Přesto se Základnímu instinktu nedala upřít jistá sofistikovanost. Dvojka je ovšem debilní film s ještě debilnější pointou. Parťák stárnoucí Stoneové je navíc nedůstojný "přizdis*áč", i když jeho mentálská kreace na konci je vpravdě útok na cenu BAFTA. Chemie mezi ústřední dvojkou (stejně jako dialogy) funguje asi tak jako u soft porna. A David Thewlis půjde na hanbu za blbou roli v tak blbém filmu. P.S. Omlouvám se počet slov jako debilní v tomto komentáři, ale bohužel je to příznačné... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. První základní instinkt byl průměrný thriller, který měl pár "nepodstatných" plusů - Verhoevenovu režii, neokoukanou a provokativní Sharon Stone, důstojného protivníka Michaela Douglase a schopnost vyprovokovat v divákovi emoce. A dvojka? Michael Caton-Jones to ukočíroval docela v klidu, ale nezajímavě - jakoby bez citu, Michela Douglase nahradil naprosto nezajímavý a nevýrazný David Morrissey a provokativnost zmizela z filmu i z tváře Sharon Stone díky tunám mejkapu, které byly právě na její tvář napatlány. Zůstává tak jen ten průměrný thriller, který vás na začátku nadchne zajimavou úvodní scénou, ale uzemní vás tak vykonstruovaným scénářem, že lepší (horší) se jen těžko hledá. Jednání jednotlivých postav je tak absurdní a neuvěřitelné, že bych spíše uvěřil i tomu, že Válka světů od Spielberga by ve skutečnosti opravdu skončila tak, jak skončila, než abych uvěřil tomuto snímku. Zklamání. Velké. [květen 2006] ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku. Druhý díl nedisponuje ničím novým a víceméně tak sklouzává do laciné a prachobyčejné repliky dílu prvního. Herci jsou naprosto tragičtí, přičemž Sharon Stone je ve svém věku kapitola sama pro sebe. Na jednu stranu obdivuji její odvahu jít do takového projektu, na stranu druhou jí nezachrání ani úchvatná prace s makeupem. Scénář je jedna velká napodobenina dílu prvního, přičemž konec je tak připitomělý, že to snad tvůrci ani nemohli myslet vážně. Prostředí Londýna nudí, stejně jako obyčejné rozhovory mezi pacientkou (Stone) a Terapeutem (Morrissey). Sexu je velmi málo (nevím, kolik tvůrci vystříhali, to nám snad poví DVD) a když už nějaký je, tak se o nějaké odvážnosti snad nedá ani hovořit. Vše ve standartních hollywoodských kolejích. A tak je na tom vlastně celý film. Zbytečné pokračování, na které je nejlepší zapomenout a nebo si pustit první díl. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Občas se podaří natočit skvělý film z něčeho, co na první pohled nepůsobilo žádným zázrakem. Šťastnou symbiózu všech prvků z "jedničky" se tvůrci pokusili zopakovat při dlouho očekávaném pokračování, které však vzniklo naprosto zbytečně. Prostě to nefunguje, což nezachrání ani sexuální povídání promíchané se sexuálním dováděním a rádoby rafinovaným dějem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je skoro utrpení sledovat. Sharon Stone už je spíš karikaturou svojí postavy z prvního filmu a proti sobě nemá nikoho, kdo by stál za zmínku. Problém je ten, že se scénář snaží být v podstatě anglickou kopií předchozího filmu, ale s tím, že ani scénář a ani režie nemají správný tah na bránu a nedokážou vzbudit napětí. O tom, že by to bylo erotické, se pak opravdu mluvit nedá. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Základní instinkt 2 měl od studia zelenou už několik let, ale natáčení vždy ztroskotalo, když Sharon Stone vetovala každého z kandidátů navrhnutých na svého hereckého partnera. Honorář (13,6 mil. dolarů) totiž dostala, ať se natáčelo nebo ne. (imro)
  • 14 let očekávaný sequel producenti „ošetřili“ sumou 70 mil. dolarů, což však na diváky nezaúčinkovalo. Během úvodního víkendu (31.3. – 2.4.) vydělal jen 3,2 milionu. Stačilo to jen na desátou příčku a po dvou týdnech měl na kontě jen 5,2 milionu. (imro)
  • Zlatá malina 2006 v kategorii Nejhorší film, Nejhorší herečka v hlavní roli, Nejhorší scénář a Nejhorší pokračování. (Akumulátor)

Reklama

Reklama