Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Kvázi životopis 50 Centa. On sám tvrdí, že asi 75% sa naozaj udialo aj v skutočnosti. Prekvapilo ma, aké zvučné režisérske meno sa podujalo na réžiu toho černošského gangsta filmu. A je vidieť, že sa nejedná o žiadnu komerciu. Dokonca by som povedal, že je až príliš civilne natočený. A kľudne by mohol mať o švrťhodinku kratšiu stopáž. Ale inak fajn - v pohode film "z ulice", 50 Cent je obstojný (ale nič extra), zato Terrence Howard ukazuje prvotriednú robotu a aj Adewale Akinnuoye-Agbaje a Joy Bryant-ová boli vynikajúci. Hudba ok. Vpoho film, ktorý neurazí, ale ani ničím silným neprekvapí. 7/10 ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla doma dlouho, takže logicky časem přišla řada i na něj a já se podívala. Rozhodně jsem se nedívala s nějakými předsudky, ač hip hop, rap neposlouchám, nevadí mi jako nějaké jiné žánry, takže hudbu filmu nebudu velebit, ale ani zatracovat. Spíše mě zajímal samotný život 50 Centa, který je pestrý a pro film jako dělaný. Myslím, že se z toho nakonec dalo vykřesat více a bylo tam pár hluchých míst, ale ve výsledku u mě film rozhodně nedopadl špatně, spíše jako lehčí nadprůměr. Nevyhledám ho znovu v budoucnu, ale času nelituju. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nebylo tak zas až takové utrpení, jako jsem na první pohled čekal od černého gangsta-hip hop filmu. Půldollar je docela v poho, ale úplně to kladný charisma z něj nevyzařuje. Za to tu zápornou stranu skvěle reprezentuje Mr. Eko. A role šéfa je Billu Dukeovi ušitá snad na míru. I když nepatřím mezi milovníky tohoto žánru, tak jsem to v tomhle filmu zvládnul. Byl to průměr ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Filmov, ktoré sa snažili priblížiť život tej časti afroamerickej komunity, ktorá je odkázaná od narodenia sa pretĺkať nástrahami ghetta a kde jediný spôsob ako prežiť a získať nejaké peniaze je dať sa na cestu zločinu, som už videl dosť. Zvyčajne však bývajú ešte drsnejšie (Boyz N the Hood, Menace II Society...). Tu je to predsa len trochu prikrášlené a zidealizované. Čo je síce škoda, ale aj napriek tomu má film (aj samotný príbeh) celkom slušnú kvalitu. 50 Cent svoju prvú hlavnú rolu zvládol veľmi dobre, na rozdiel od väčšiny ostatných spevákov, ktorí zatúžili stať sa filmovou hviezdou. Dobre mu sekunduje tradične skvelý Terrence Howard a Joy Bryant je veľmi príjemná na pohľad. K tomu pohodová Fiftyho muzička... 70%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že 50 Cent to neměl v životě lehký, ale jeho herecký výkon se rovná bodu mrazu. Hudba je poslouchatelná a od režiséra, jako je Jim Sheridan jsem čekal mnohé. Bohužel vcelku neslaný film, který místy hodně nudí a připadal mi až moc natahovaný. Nevtáhlo mě to, nikomu jsem nefandil a dění na plátně mě bylo ukradené. Film, který nenadchne ani neurazí a nemám potřebu ani chuť vidět podruhé. Mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)
  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)

Reklama

Reklama