Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

baaaja 

všechny recenze uživatele

Hopery teda vážně nemusim a ke shlídnutí tohohle jsem byla tak trochu donucená, protože mě ostatní přehlasovali, ale teď toho fakt nelituju. Nebylo to jen o hip hopu čeho sem se bála, byl to smutnej a realistickej příběh, který za skouknutí rozhodně stál. Z 50Centa by si měla vzít příklad Paris Hilton. Fifty totiž zvládá levou zadní jak hraní tak i pěveckou kariéru, zato Hilton je levá ve všem. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zdejší rozporuplné názorové výlevy mě pobavily a je to jeden ze dvou důvodů, proč jsem se rozhodl na tento film podívat. Tím druhým je režisér Jim Sheridan. Hip-hop není moje parketa, ale nejsem jeho programovým odpůrcem ( jako dříve ) a pokud se mi něco zalíbí, rád si to poslechnu. -- Tak film dopadl tak jak se dalo očekávat - průměrně ve všech oblastech. Herci nepodávají kdovíjaké výkony, ale rozhodně nejsou žádní tragédi, nad jejichž replikami by jste se bez přestání posměšně ušklíbali ( až na pár nigga dialogů o RESPEKTU ). Přímočarý příběh s mnoha schematickými scénami o žití v ghettu ( prodávání drog na ulici, konkurenční boje, láska z mládí ) a banálními "machrovacími" dialogy, případně vážně míněnými rozhovory o nápravě. Herci mají ale charizma ( kromě 50 Centa např. pan Eko z Lostu ) a filmu nechybí tempo, takže ty dvě hodinky docela utečou. A pozor – hip-hopu je zde mnohem méně než jsem čekal, něco víc zazní až v poslední třetině. To, že jsem si po skončení filmu stáhl píseň Window Shopper není pro tenhle film rozhodně špatná vizitka. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Málo kdo má tu možnost zahrát si v životopisném filmu sám sebe. Curtis Jackson si střihnul svůj životní příběh podruhé, tentokrát to měl ale o něco snadnější, mířily na něj pouze filmové kamery. Spolu s ním tu taky hraje dost známých herců tmavé pleti které známé z jiných filmů. Tyhle autobiografické filmy já můžu, i přesto že tentokrát jde příběh uplně mimo mě. ()

sepp odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejhorsi film roku, cekal jsem co Fifty spatla za hovadinu, ale ze to bude az tak vyzivny, necekal asi nikdo. Co vic jeste rict? Snad jen G-Unot!...Proc sem taham G-Unit? Jelikoz Fifty Snitch a ta banda kolem nej jsou vrcholem neumetelstvi a typickym prikladem globalniho, medialniho kapitalismu kde vyhravaj jen tvare neustale omilane dokola a prohlasovane za umelce medii, ale nikoli samotnymi lidmi - ti opravdove umelce zalezle v undergroundu nemohou kvuli temto neustale protlacovanym ani poznat. A v hiphopu toto bohuzel plati dvojnasob. ()

ecis 

všechny recenze uživatele

Aj napriek mojim velkym nesympatiam ku cernoskej hudbe, rapu, hip-hopu, velkych retazi okolo krku, drsnych tvari, vytahanych gati, “vyberanemu slovniku”, ma tento film urcitym sposobom zaujal a priniesol mi celkom dobry a priemerny pribeh, v ktorom prekvapivo podava dobry vykon aj 50 Cent – ale rapovanie asi predsa mu ide lepsie :). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)
  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)

Reklama

Reklama