Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jako tradičně, i Trávě jsem se bránil, ale jednou má vůle povolila a já se pod záminkou setkání s kamarádem rozhodl jeden díl přetrpět. Nakonec proběhly rovnou čtyři a teď jsem u čtvrté řády a stále jsem překvapen jak tvůrci šikovně udržují mou chuť na další pokračování živou. Čtvrtá řada ale zatím mírným zklamáním. Původní náboj se vytrácí a seriál se zbytečně zamotává a komplikuje. Navíc zmizely oblíbené postavy. Ať žije Tráva. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nancy Botwin, královna předměstí. Můžete jí stokrát podrazit nohy, ale stejně se nevzdá a půjde zase do všeho naplno. V tomhle nelegálním království pláču, díky Dougovi a Andymu se nepřestávám smát a překvapivě právě satiricky sociální dramedy mi zcela samozřejmě ukazuje, že i když nestojí život občas za nic, stejně se vyplatí se zvednout a jít dál. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud mi na Trávě něco vadí, tak je to snaha za každou cenu šokovat. Prvních pár dílů se mi i kvůli tomu příliš nelíbilo a nebýt příchodu Andyho, tak ani nevím, jestli bych ve sledování vůbec pokračoval. Série v Agresticu jsou nejpovedenější, přelom druhé a třetí vrchol a jestli si vás tato partička nezíská tady, tak další sledování ani nemá smysl. Dále je totiž uvěřitelnost na bodu mrazu a opravdu to má blíže k telenovele než ke stylové dramedy. Především pátá série se nebezpečně blížila k průměru, jenže to už jsem měl většinu postav pod kůži, a tak jsem s nimi rád pokračoval na jejich ujeté cestě životem. Kromě Andyho musím vyzdvihnout i další postavy, ukrutně dementního, ale famózně hláškujícího Douga a znuděnou paničku Celii, z které ta arogance přímo čiší. Jen originální a do detailu dotažené postavy mohou produkovat tak přirozený humor a především kvůli tomu budu v užívání Trávy pokračovat. 1. série: 80%, 2. série: 90%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, 5. série: 75%, 6. série: 80%, 7. série: 75%, 8. série: 75%. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Další výborný komediální seriál z USA s poměřně origiálním tématem o "Trávě". Pokud máte v oblibě seriály jako jsou Zoufalé manželky je tenhle seriál přímo pro vás. Seriál má výborné hlavní představitelky hlavně Mary Louise Parker, které si po pár dílech určitě zamilujete spolu s jejich černým humorem. Bravo! ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Otravné ztvárnění maloměšťácké představy o měkkých drogách. Jejich disrtibuce je v pohodě, pokud se jí zabývá chudák mamina, co jinak nic neumí a je neschopná (kráva). Ale bacha, nebude ji přece prodávat nezletilcům, to se nedělá. Dospělí si s drogou poradí, ti jsou zodpovědní. Obecně si ten seriál hraje na to, jak je kolem drog a vztahů cool s tunou hlášek, ale ve skutečnosti zůstavá zkostnatělý a povrchní s černbílými postavami. Naprostý opak Breaking Bad. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • V seriálu se několikrát objevuje kniha Rejuvenile od spisovatele Christophera Noxona, manžela Jenji Kohan, tvůrkyně seriálu. (Tom Riddle)
  • Tři z hlavních herců mají narozeniny ve stejný den, 18. listopadu. Jsou jimi Elizabeth Perkins (Celia), Kevin Nealon (Doug) a Romany Malco (Conrad). (Tom Riddle)
  • Většina seriálu je natáčena na Stevensonově ranči v Kalifornii. (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama