Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vykašlite sa na morálku a strach. Síce si spôsobíte občas malé a občas celkom veľké problémy, ale dosť často si budete skvelo užívať život za hranicou zákona. A ako bonus sa Vám podarí nahliadnuť do 13. komnaty Vašich susedov. Tak presne o tomto je tento seriál. Je silno návykový, dokáže pomôcť od každodenných starostí, je to jednoducho TRÁVA. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné letní potěšení, atmosféra trávy je uvolněná a pohodová jako... Samotná tráva :) Přestože řada situací je dost ujetých a postavy jednají spíše po chuťi divácké zábavy, než věrohodnosti, Tráva stále působí jako ze života. Jen z trochu mimoňského života, kde se v hrubém nákresu dějě přesně to, co byste chtěli, ovšem zdaleka ne za cenu vymizení problémů... Charaktery jsou fajn - Andy, neboli vysněný strýček každého teenagera, Doug lepšící se s každým dalším dílem a sezónou a pak samotná Nancy - i přesto, že se neustále nachází v neobvyklých situacích, působí přesvědčivě lidsky. Humor zde na rozdíl od některých nucených sitcomů vyplývá z životních situací samovolně a přirozeně a to i když jsou ony situace mnohdy absurdní - Tráva tak po boku Californication má jakoby svůj vlastní svět s vlastními pravidly... Update: S pátou sérií kvalita rapidně klesá, Nancy se mění v otravnou kravku, neschopnou se kamkoliv posunout, příběh s každým dílem trpí větší demencí, 6. série je jedna z nejohavnějších sraček, kterou jsem měl tu análně prznící čest dokoukat a závěrečná 8. ji zdařile konkuruje. Proto snižuji hodnocení. 7/10 ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem si všiml podobného ztvárnění, nebo chcete-li pojmutí, seriálu jako jsou Zoufalé manželky. Sarkastický humor v Trávě je báječný. Není sice tak častý, ale stojí za to. Abych byl upřímný, tak po prvním dílu jsem nevěděl jestli má cenu pokračovat ve sledování. Seriálu jsem dal šanci a po první sérii jsem spokojený. Vždyť ten vtip je až kolikrát dost ,,ujetý" (viz.v první sérii věcička pro ženy na baterky a její požívání, masturbace u počítače,...). Takže spokojenost. Tento seriál se snad ničeho nebojí. Jen tak dál. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov po čase zovšednieva, no Tráva rovnako ako neustále meniaca sa úvodná znelka prekvapuje každou dalšou epizodou a príbehovo neustále zvyšuje tempo a zo zpočiatku pomaly sa rozbiehajúceho seriálu kde sa popri zoznamovaní sa s charaktermi sem tam mihne nejaký ten balíček trávy sa od druhej série stáva seriozny nervák z ktorého už necítiť len vôňu trávy, ale aj tvrdých drog a strachu o život. Občas človek nadobúda síce dojem, že sa všetci v Showtime snažia byť za každú cenu otvorení a kontroverzní, no nakoľko všetky postavy pôsobia nadmieru sympaticky (vynikajúca ústredná trojka Nancy-Doug-Celia) a celé sa to nesia vo viacmenej nadnesenom a čiernohumorne odľahčenom duchu, tak tento detail človek veľmi ľahko prekusne....edit: piata séria predsa len už vyznieva tak ako trošku zbytočné nadstavované mlátenie prázdnej slamy, no posledných 30 sekúnd poslednej epizódy predsa len núti byť zvedavý na šiestu sériu :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první řadě tenhle americký seriál jasně ukazuje, jak je současná česká seriálová tvorba bezvýrazná a rutinní. Tráva nese všechny znaky americké moderní a dynamické produkce - tzn. atraktivní téma, zajímavé postavy a spousta zvratů, které nicméně jsou podané tak, že i za vlasy přitažené momenty jsou stravitelné. Co by mě ale zajímalo, která z Amerik je bližší realitě - ta, kterou popisuje seriál Tráva, plná drogových dealerů, promiskuity a pokrytectví, nebo ta, která je šokovaná nevěrou sportovce Woodse či manžela Sandry Bullock a která volí ty nejkonzervativnější moralisty na politickém kolbišti? Seriál popisuje příhody středostavovské paničky, které nečekaně zemřel manžel a protože nehodlá dopustit snížení životní úrovně své rodiny, začne kšeftovat s marihuanou a postupně se jí odhaluje svět překupníků, pěstitelů a konzumentů drog. Divák jejím prostřednictvím nahlédne i do života maloměstské komunity, kde se pod na první pohled nablýskaným povrchem elegantních vil odehrávají manželské konflikty a vyrůstají děti, které mají daleko ke skautským ideálům. Pro seriál je typická jemná ironie a pečlivě dávkovaný cynismus, díky němuž se postavy nemění v groteskní obludárium jako je tomu v Californication. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Rodina Botwinových jsou židé. Shane (Alexander Gould) je ve skutečnosti judaista. (zuza99)
  • Všechny notebooky, které se v seriálu objevují, jsou od firmy Apple. (KajusaK)
  • Natáčení probíhalo v USA v Kalifornii, konkrétně v Santa Claritě, na Manhattan Beach a v Los Angeles. (KajusaK)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama