Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Další pohodový seriál tentokrát z prostředí drogového podnikání matky ve středním věku ( velmi pohledné Mary-Louise Parker ), která si chce ze začátku jen vydělat, aby uživila rodinu. Nadprůměrná podívaná s travnatým humorem a občas dramatickými scénami. / Viděné epizody z 1-8 série *102.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z tohoto seriálku opravdu nadšen...zakladní podstata je celkem klasická, ale dealerství osamnělé mamky je zajímavě milé téma, trocha černého humoru neuškodí a celkově bych řekl, že se tvůrci snažili přijít s originálními nápady a nečekanými zvraty. Takže určitě palec nahoru. Po 3 sezónách jsem stále hodně spokojený. Ve druhé se z milého seriálu stala opravdová bomba s vytříbeným humorem a tlakem na zvědavost diváka. Ve (pro mě obecně) zlomové třetí sérii si seriál udržel svou kvalitu a nepřestává v tom, co mu šlo nejlépe a čím si získal diváka. Možná už na můj vkus tvůrci trochu moc zamotávají zamotané a některé postavy neustále mění postoje i přístup. Celkově bych ale mohl říct "I'm addicted to Weeds". U čtvrté řady už trochu klesá kvalita, ale finále je opět napínavé jako trenky a myslím, že nejsem sám, kdo se nemůže dočkat další série. V té, páté, už je však propad kvality i zábavnosti hodně velký - postavy jsou vyčerpané a příběh i dějové zvraty ztratily kouzlo. Snižuju hodnocení a myslím, že je na čase se seriálem skončit. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud mi na Trávě něco vadí, tak je to snaha za každou cenu šokovat. Prvních pár dílů se mi i kvůli tomu příliš nelíbilo a nebýt příchodu Andyho, tak ani nevím, jestli bych ve sledování vůbec pokračoval. Série v Agresticu jsou nejpovedenější, přelom druhé a třetí vrchol a jestli si vás tato partička nezíská tady, tak další sledování ani nemá smysl. Dále je totiž uvěřitelnost na bodu mrazu a opravdu to má blíže k telenovele než ke stylové dramedy. Především pátá série se nebezpečně blížila k průměru, jenže to už jsem měl většinu postav pod kůži, a tak jsem s nimi rád pokračoval na jejich ujeté cestě životem. Kromě Andyho musím vyzdvihnout i další postavy, ukrutně dementního, ale famózně hláškujícího Douga a znuděnou paničku Celii, z které ta arogance přímo čiší. Jen originální a do detailu dotažené postavy mohou produkovat tak přirozený humor a především kvůli tomu budu v užívání Trávy pokračovat. 1. série: 80%, 2. série: 90%, 3. série: 85%, 4. série: 80%, 5. série: 75%, 6. série: 80%, 7. série: 75%, 8. série: 75%. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 63. ročník (za rok) 2005 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker + nominace (9) - 63. ročník 2005 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Elizabeth Perkins, 64. ročník 2006 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Elizabeth Perkins, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Justin Kirk, 65. ročník 2007 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker, 66. ročník 2008 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Mary-Louise Parker ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Lorelai Gilmorová dealuje trávu aneb sympatická sexy máma v hlavní roli originálního a vtipného seriálu, který si stejně jako Californication nebere servítky a je neskonale zábavný. Musím mu sice vytknout mírně slabší rozjezd (alespoň já ho tak vnímal), ovšem po pár dílech vás Weeds konečně vcucne a nemáte šanci se přestat dívat. Hodnocení: Pecka! ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Rodina Botwinových jsou židé. Shane (Alexander Gould) je ve skutečnosti judaista. (zuza99)
  • Českou stopou v seriálu se kniha Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“, kterou čte Adelita (Seychelle Gabriel) v 11. epizodě 5. série. (Dixxx)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama