Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

sbinda 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film s nádechem "foglarovek". Pustil jsem si to dnes na Primě víceméně náhodou a jako rýpal jsem hledal rušivé elementy, ale nenašel jediný. Film byl připraven a natočen poctivě. Natáčeni v exteriérech bylo příkladné, zápletka pak byla s nápadem, ale bez složitosti. Jaroslav Moučka byl pan herec a jasně zvedal laťku celého filmu, zbytek byl dobrej průměr. Dovolím si tímto tvrdit, že kdyby ostatní role byly obsazené těmi nejlepšími českými herci té doby, byl by považován za jeden nejlepší český film a detektivka pro mládež vůbec. 80% Česká televize, koukej jak to má vypadat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Detektivka pro mládež se sympatickými a charismatickými příslušníky SNB a takovou tou normalizačně optimistickou náladou. Není to úplně špatný film, ale ani žádný zázrak. Ani jako dítě jsem ho neměl dvakrát v oblibě. Snad jen ten turistický oddíl na bázi skautského jsem hrdinům tohoto snímku tiše záviděl. U nás nic takového nebylo. Vždyť by to byla nevítaná konkurence pionýra... :-( Zajímavé je, jak se fenomén horolezectví nesl mezi tvůrci napříč normalizací coby ideál svobody a správného trávení volného času, srovnejme s díly paní Poledňákové s Tomášem Holým v hlavní roli... ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Pětka s Hvězdičkou, Výbuch bude v pět, Malý velký hokejista nebo právě Třetí skoba pro Kocoura - čelní zástupci "malých" dílek pro mládež, které ač nikdy nezískají status jako například Páni kluci, nerozlučně patří k mému dětství a jejich televizní reprízy si i dnes v pokročilejším věku nikdy nenechám ujíst. Trocha (no spíše kopec) toho pionýrského optimizmu lze bez úhony přejít...nakonec to působí takovým bizardním způsobem až roztomile. A pak už tu máme aroma letních prázdnin, zápletku takřka kriminální, skály, dobrodružství, frajery, kočky i Kočičky...prostě vše co je potřeba k troše toho nenáročného pubescentního zabavení před třiceti lety. Tento komentář píši v sedmatřiceti letech po té co jsem narazil na odpolední televizní reprízu a pevně doufám, že tak za rok si zase nějakou tu skalku společně vylezeme. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Je to sice dětské a naivní, za to však natočeno v atraktivním prostředí sklaních stěn a se zajímavou detektivní zápletkou, která se navíc ve výsledném dojmu neparoduje. Mladá Míša Kuklová je sympatická a zdatně sekunduje mladému Kocourovi v postupném odhalování celé té záhady, které občas evokuje až deduktivní metody mr. Holmese. I když proč ne, film je zábavný a dobrých českých kriminálek není nikdy dost. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

No, s ohledem na to, že představitel hlavního hrdiny pochází z malého městečka, kde jsem vyrůstal a byl tím pádem pro nás hvězdou a film srdeční záležitostí - nemohu dát méně, než čtyři hvězdičky!! I když odfláknuté momenty a název filmu možná naznačují o stupínek níže... :) Na druhou stranu takoví chvostoskoci!! :) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Na původním filmovém plakátu je jméno představitele Kocoura (Kamil Koula) zkomoleno jako Kamil Korela. (navabaca)
  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)

Reklama

Reklama