Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

LarryW 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, výborná atmosféra, která mi jako malému fakt učarovala. Dodnes vidím tu jeskyni a mrtvolu pod drnem. Dialogy mají vtip a detektivní zápletka není groteskní, oproti jiným filmům, které se tváří jako detektivky. Kluci hrají i jako neherci slušně a Mrkvička je sympatickej vedoucí. Taťka esembák Moučka je zkušenej a záporáci jsou správní příživníci..Děcka koukněte místo Harryho třebas na tohle... ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,6/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 71.8% | Nadprůměrná "klukovská" krimi, která se nám poměrně zalíbila. Pobavila a trošku toho "napětí" také nechybělo. Přesto nám to připadalo o dost delší než to ve skutečnosti je a poměrně často to bohužel ztrácelo tempo. Snad kdyby to byla naše klasika od mala tak bychom tu * asi přihodili. Přesto stojí za zhlédnutí. 65% ()

Reklama

unclejack 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný detský film, ktorého zápletka ma však nijak extra neoslovila. Dá sa s ním stráviť pekné popoludnie - hory, lesy, vcelku fajn vykreslené postavy - ale v pamäti národa sa udrží asi len ťažko. Musím sa však priznať, že na podobné rozprávky z minulej éry som nikdy neletel - ani na Chobotnice, ani Lucie či Arabelu. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale k tomuhle filmu mám zvláštní slabost... Letos jsem byl na dovolené v kraji pod Pálavou a samozřejmě jsem musel navštívit většinu míst, kde se film odehrává. Vyšplhal jsem k Sirotčímu hrádku, bylo pekelné vedro a komáři žrali jak vzteklí, ale stejně jsem měl radost, když jsem tu zříceninku viděl na vlastní oči...V jeskyni Na Turoldu vzpomenula film i průvodkyně, že se tam natáčely některé scény, no a o Mikulově ani nemluvě... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Skvělý film pro mládež, který neglorifikuje příslušníky VB, neřeší krádež slepice a neodehrává se v omšelém prostředí sídliště. Vytkla bych, že na závěr nebyl potrestám alespoň pošklebky nevěřící Satoranského esenbák. Přiznávám, že vzhledem k mému negativnímu vztahu k nejhoršímu českému herci všech dob bych ocenila, kdyby již v úvodu byl Kostelka svrhnut ze skály a tento záslužný čin by se mohl v několika roztomilých flashbacích zopakovat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)

Reklama

Reklama