Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

InJo 

všechny recenze uživatele

Patnáctiminutové finále (lámání kostí, wrestleři) je opravdu absolutní full-contact peklo, na které jsem zíral takřka s nevěřícným úžasem... Za zmínku určitě také stojí skvělý souboj s capoeristou (fakt jsem si připadal, jak kdybych hrál Tekkena) ;-) a jedna dlouhá scéna beze střihu, ve které Tony Yaa postupně projde všechny patra jisté restaurace a zmlátí všechny protivníky, kteří se mu postaví do cesty - a že jich je (pater i protivníků). :-) Bohužel je dost smutné sledovat Tonyho neskutečné kousky v dějově tak strašně debilním a scenáristicky nesmyslném filmu. Samozřejmě jsem čekal, že to bude těžká blbost, ale výsledek byl bohužel ještě horší, než jsem předpokládal. Vedle tohohle je i Tonyho předešlý a můj oblíbený (i když taky brutálně jednoduchý) Ong-Bak dílem hodným Oscara. Záležitost skutečně jen pro zaryté fandy efektních akcí a soubojů (i když třeba i scéna s bikery mě trochu zklamala - přišla mi docela odfláknutá, hlavně režijně). Zarytí vyznavači umění ať se radši Tom yum goong vyhnou velkým obloukem, tady totiž kromě akce vskutku nic zajímavého není! 60 % ()

anais 

všechny recenze uživatele

Z počátku to působí jako romantický film mixnutý dokumentem o slonech. Nádherná barevnost dělá z úvodní čtvrthodiny vskutku příjemný estetický (možná trochu kýčovitý, ale co) zážitek. Děj je propracovanější než u Ong-bak, ale v podstatě není důležitý. Tony Jaa nepodává v podstatě žádný herecký výkony (pokud za něj nepovažujete řeč těla), jen chodí od soupeře k soupeři a předvádí neskutečné kousky. Choreografie bojových scén má tvrdost Bruce Leeho, mrštnost Jackieho Chana a dynamičnost Mortal Kombatu. Jenže na rozdíl od Leeho jsem tu postrádal nějakou hlubší podstatu souboje. V podání Tonyho Jaa se bojové umění mění v pouhý nástroj sloužící k nekonečnému bušení a kopání. Stejně tak podobnost s Jackieho souboji (třeba proskočení malým otvorem v okně tramvaje) je velmi nápadná, naprosto mi tu ale chyběla nadsázka, vtípek, kvůli kterému stojí za to Chanovi filmy sledovat. Nenechte se mýlit, mně se Tom youm goong líbil, a ty souboje JSOU úžasné, jen se mi zdá, že Jaa nepřišel s ničím jiným než přinesl už v Ong-baku. Je to geniální atlet, ale chybí mu nějaká hodnota navíc. I když jsem ty souboje sledoval fascinovaně, ke konci už na mě toho mlácení bylo moc. Prostě, něco tomu chybělo. Je jistě nesmysl soudit podle druhého filmu, ale pokud chce Tony skutečně přebrat žezlo po Jackiem, tak se musí ještě hodně snažit. Hlavně co se scénářů týče. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

V asijském kině jsem sice Tom yum goong neviděl, přesto mne uchvátil. Přesněji řečeno, bojové scény mě uchvátily. Oproti Ong-baku nedoznaly výraznějšího posunu vpřed, jen jsou dynamičtější a oku více lahodí. Radost na ně pohledět, některé berou doslova dech. Pro fanouška martial arts hotové orgie. Film má modernější look, než Ong-bak, meziakční sekvence oplývají menší dávkou stupidity, ale stále se nejedná o nic extrovního. Ve výsledku by si snímek právem zasloužil 3*. Proč tedy dávám nakonec hvězdy 4? Za slušný rozptyl bojových stylů, non-stop vybití restaurace, zlámání končetin několika desítkám mužům (jak praktické... polámání už nevstanou :-)) a scénu s capoeirou (přiznám se, fandil jsem Brazilcovi :-)), nejoblíbenějším to mým druhem bojového umění. Zdánlivě nezdolatelný obr (Nathan Jones) také ušel :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Masakr. Pokud se vám alespoň trochu líbil Ong-Bak, tak tohle musíte vidět! Pokud máte rádi bojové filmy, ale nevíte, kdo je Tony Jaa, koukejte to rychle napravit! Co se týče 4 minutové scény v baráku, natočené bez jediného střihu, nemám slov! Film se snaží být "filmovější", lepší i po úmělecké stránce, jestli se to tak dá říct, a v podstatě se mu to daří, jenže to stejně vyznívá tak trochu trapně. Nicméně není třeba se bát, naprosto brutálních bitek je tu dostatek. A že je tu víc zdůraznovanej příběh? Mě to nevadí. Skvěle se na to koukalo, i když pro příště asi budu nebitkové scény přetáčet:) Tenhle film na mě měl menší dopad než Ong-Bak, čistě proto, že už jsem věděl, co čekat. Ale stejně, můj obdiv k Tonymu Jaa ještě mnohonásobně vzrostl! Tony Jaa je nový Bruce Lee:) Ale měl by trochu zamakat na štýlu, přecejen Brucova žlutá kombinéza z Hry smrti versus Tonyho červený šátek..? ehm ehm.. PS: Co ty dva strašně špatně udělaný digitální záběry se slonem v Sydney?? ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Naprostý nekompromisný masakr od začátku až do konce. V návalu takové geniální akce jsem s to odpustit jakékoliv jiné nešvary. VELMI velké množství nezapomenutelných momentů (schodiště bez střihu, a hlavně konec, kde byl pravděpodobně překonán nějaký rekord) Co by hlavní hrdina neudělal pro svého milovaného slona. A co na tom, že ta okolní zápletka není z těch nejinteligentnějších. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)
  • První thajský film, který se v USA umístil v Top 10 během otevíracího víkendu, a to na 4 místě. (HellFire)
  • Thajský ministr Thaksin Shinnawat se osobně účastnil premiéry filmu v Bangkoku v Thajsku. (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama