Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednomu království se doslova za humny usadil drak. Na královském hradě vypukne zděšení, vždyť drak bude určitě chtít princeznu Violu. A tak král vymyslí plán – povýší do královského stavu uhlíře Patočku a drak tak může sežrat jeho dceru Lidku. Nikdo ale netuší, že se Lidka zatím s dobráckým drakem Mrakem spřátelila. (Magic Box)

Recenze (197)

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Jakmile se při pohádce směju, pohádka zaručuje kvalitu. Jiří Císler tomu fakt dodal šmrnc, nedovedu si představit za krále nikoho jiného. A Pepa Kemr? tak ten mu bravúrně sekundoval. Je to jedna z mála koukatelných pohádek, které se točily, když jsme to ještě uměli. Myslím, že tři hvězdy je sakra málo. A když někdo napíše, že je to pouze podprůměrná pohádka, ať se, prosím, zamyslí nad všemi těmi abstraktními chladnými, kolikrát hororovými počiny, co natočila za svou éru Česká televize, na které jsme se jako děti museli dívat a dodnes je pořád pouští. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má své kouzlo a nostalgii i přes nepříliš povedené triky a loutkovost. Dráček k pohlazení a dva vztahy k tomu, srandovní Císler a další. No kvalitně zahrané celkem, sice po době bych asi tak pozitivně už nehodnotil, ale tuhle pohádku z dětství prostě mám v oblibě dodnes a proto hodnotím takto. Hodnocení: 70 % ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu je ten drak docela dobrej. No, co dobrej, on je prostě boží. S tou zrzavou patkou vypadá, jak kdyby zrovna přilít od skotského jezera Loch Ness a cestou se asi bouchnul po hlavě, protože on lidem ubližovat nechce, on se jen a pouze zamiloval do jedné holky. Milá, neurážlivá pohádka, která je na svojí dobu ještě docela příjemně nápaditá. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Pohádka kterou si naprosto poprávu, pro sebe ukradl cholerický král Jiřího Císlera. Který hází jednu hlášku za druhou např.- "Sežral sedm prasat, dvanáct krav a sedm nejvyšších šlechticů!" "Tolik dobytka že přišlo nazmar?" . To nejhorší na pohádce, je však otřesně animovaný drak s jeho infantilními dialogy. Dále z herců zde stojí za pozornost vypravěč Josef Kemr. 55% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Až na draka, který sem zabloudil z nějaké televizní taškařice Studia Kamarád, je to vydařená pohádka, jedna z těch, které pobaví bez ohledu na počet repríz. Veselá pohodovka se skvělým králem Císlerem hláškujícím jak o život, a nezapomenutelnou uhlířskou rodinou Kemr-Kvietik-Andrlová, která nečekaně ke království přišla. Milé, vtipné, pohodotvorné. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy princezna Viola (Jana Beránková) slaví narozeniny a dostává dary od tatínka krále, si lze všimnout po levé straně komparzistky, která má stejný vrchní díl bílých šatů, které jsou v pohádce Byl jednou jeden král... (1954) jako svatební na všech třech princeznách. (ajlonka)
  • V čase 48:18, kdy padá borovice k zemi, si lze všimnout vlevo na skále předmětu, kterým asistenti shazují strom. Jde zřejmě o ruční pilu. (Hellraiser12)

Reklama

Reklama