Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

Juto 

všechny recenze uživatele

Jacksonovi fanúšikovia budú milovať celý materiál, ale fanúšikovia filmu si to zvlášť nežijú. Vizuálny koncept je v niektorých bodoch dobrý (počas edície všetkých MJových klipov), no v iných momentoch je priam hlúpy a smiešny (MJ sa mení na bláznivého králika a stvorenia, ktoré ho sledujú v hollywoodskom štúdiu). 6/10 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh, ktorý sa len snaží pozliepať dokopy videoklipy a pri tom poukázať na Michaelovu lásku k deťom a túžbu pomôcť všetkým dobrým ľuďom je aj pri zavretí všetkých očí maximálne za dve hviezdičky. Ale nesmieme na prvotný účel tohoto filmu zabudnúť - a to je prezentácia Jacksonových videoklipov, ktoré boli, sú a navždy zostanú prevratnými a geniálnymi minidielkami, ktoré priniesli svetovej hudobnej scéne to, čo žiadne iné. A tak si Moonwalker v rámci svojho žánru 4 hviezdy zaslúži! ()

Reklama

inmax 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dílo.. začíná to jak dokument, pak trocha koncertu, sestřih videoklipů. pak začně něco jako děj s dětma, pak naprosto úchvatnej Smooth Criminal a dál divnej "děj". Končíme opět na koncertě, osobně bych si tam představoval lepší song. Sečteno, podtrženo.. je to divný.. ale jsou tam ty nesmrtelny písničky, tak pod 4 jít nemůžu :) ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Ten největší možný kýč - Kundera by se zaradoval... Děcka tančící v typicky "majklovských" oblečcích, úchylné - místy až krajně infantilní efekty (že by projev Jacksonova petrpanovského komplexu?) - mluvící maketa sochy Svobody, tančící králík, hora s mrkajícím ksichtem předtím tančícího králíka. Tohle prostě jako celek nefunguje! Děj žádný, myšlenka nikde - všechno to drží pohromadě jen Jacksonovo nezměrné charisma a jeho naprosto dokonalá hudba, ale to je, alespoň pro mě, dost málo. 73% (ke 26.6.2009) a zmínky o koláži? Tohle že je snad nějaká postmoderna? I přesto že le roi est mort nemůžu jinak než za 1 - a to jen díky perfektnímu Smooth Criminal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za zařazení videoklipu Smooth Criminal, jinak, jak už v komentářích zaznělo, jde o ultimátní esenci patosu a kýče v dávkování, jaké se hned tak nevidí... Popkulturní fenomén, který se díky nesoudnosti tvůrců stal otravným. Hudební filmy většinou mívají problém se scénářem, který by dokázal smysluplně pospojovat hudební výstupy. Tady mi přijde, že scénář absentuje úplně, resp. vznikl za jeden alkoholem nasáklý večer... Celkový dojem:25%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Futuristicky vyhlížející auto, díky kterému unikne Michael Jackson svým pronásledovatelům z temných ulic města, je automobil Stratos ZERO. (Dragoni)
  • Auto, ve které se Michael Jackson promění, je Lancia Stratos HF Zero, koncept z roku 1970 od slavného Marcella Gandiniho ze studia Bertone. Sám Jackson si vymínil účinkování tohoto futuristického vozu, ale nebyl mu zapůjčen, proto ve snímku vystupuje jeho replika. Tu pro film vyrobil v roce 1988 Andy Saunders. Auto se dochovalo a v roce 2009 se dražilo na eBayi od částky 100 tisíc amerických dolarů. (Stejšn)
  • Záporák se jmenuje "Frank Lideo". Jeden z výkonných producentů filmu se jmenuje Frank DiLeo a byl Jacksonovým dlouhodobým manažerem. (Morien)

Reklama

Reklama