Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (117)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za zařazení videoklipu Smooth Criminal, jinak, jak už v komentářích zaznělo, jde o ultimátní esenci patosu a kýče v dávkování, jaké se hned tak nevidí... Popkulturní fenomén, který se díky nesoudnosti tvůrců stal otravným. Hudební filmy většinou mívají problém se scénářem, který by dokázal smysluplně pospojovat hudební výstupy. Tady mi přijde, že scénář absentuje úplně, resp. vznikl za jeden alkoholem nasáklý večer... Celkový dojem:25%. ()

Drsnababca 

všechny recenze uživatele

Film, a nic mu nechybí. Co k tomu dodat. Ten film má postě dobré písně, děj, a vtipné momenty. Herecké výkony Michaela Jacksona a Joe Pesciho naprosto suprové. Otázkou jenom je, jestli je ten film určen pouze pro fanoušky Michaela Jacksona, i osoby, kteří nejsou fanoušci Michaela Jacksona. To se liší názor od názoru. Každý člověk se liší názory a zálibami. Předpokládám ale, že člověk co není fanouškem Michaela Jacksona, si ten film vůbec nepustí. ()

Reklama

teba 

všechny recenze uživatele

První půlka výborná, ostatně jako celá Michaelova tvorba... teda, ta hudební. Co se filmu týče, rozhodně se mu mělo zakázat psát scénáře, a pokud už nějaký napsal, neměl se realizovat. Jenže, kdo by řekl ne králi, že... Aspoň že ten Joe Pesci si roli vyloženě užíval a učinil tak toto dílo celkově snesitelnějším :o) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Takže údajná česká premiéra po 35 letech na ČT Art v srpnu 2023. Jak už bylo řečeno v M.I.B. Michael Jackson prostě je mimozemšťan, o tom žádná. Takže se v klidu usaď a jede jeden osmdesátkový klip za druhým proložený animovanými paparazzi a něco ještě navíc, říká si Frankie Lideo, drogy a pavouci. Jen si říkám, kdyby ten dokument vznikl později, vznikl by vůbec? A jaký by byl... Takže naštěstí je to tak, jak to je. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson je vážně génius. Svoji dobu dostal na kolena a dostává i další a dál dostávat bude. Neuvěřitelný zpěvák a tanečník se zapsal do historie a nikdo ho odtud nedostane. Moonwalker je nejen jeho tanec, ale i tento film. Snímek je sestaven z koncertů, videoklipů a příběhem s dětmi, obdivovateli a nepřítelem ( Joe Pesci, který je tu vážně skvělý ). Moonwalker je důkazem toho jak Michael miloval děti, což je o něm velmi dobře známo, často v nedobré souvislosti. Dále je tu ukázka naprostého fanatizmu mezi fanoušky, kde někteří kolabují na jeho vystoupeních. Jako celek je to stvořeno brilantně. Pouhé 2 věci mi tu vadí. První jsou plastelínové postavičky, které jsou s prominutím na odstřel. A tou druhou je, že mi tu chybí celý Thriller. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • V parodii na videoklip Bad s názvem BADDER vystupují dětští tanečníci. Na plakátu Wanted je vyobrazen sám král popu Michael Jackson. (Roman.Ticka)
  • Natáčelo se od prosince 1987 do ledna 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Joe Pesci byl vybrán záměrně do role padoucha mafiána, pro velkou náklonnost Michaela ke gangsterkám. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama