Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

Dromed 

všechny recenze uživatele

Leč pop není pro mne to pravé ořechové, Michael je prostě mistr, co mistr král, a jestli je Madona královna Jackson je minimálně Bůh. Tenhle filmek je super, hudba, tanec, choreografie s nádechem sci-fi (to se mi na jeho klipech vždy líbilo). Pokud si chcete krále-boha popu připomenout, zapomeňte na this is it (Tam uvidíte jen plápolajcí se trosku)! Podívejte se na Moonwalker. ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson má opět světové prvenství a to nejdelší videoklip k novému albu, který ještě zároveň slouží jako perfektní technologické demo pro rok 1988. Člověk se alespoň baví, skoukne hezky upravené videoklipy k předchozím deskám, uvidí Michaelovu proměnu v turbokáru a robota (škoda, že si ještě nestřihl roličku v Transformers, scifky ho braly) a poučí se, že drogy se prostě neberou. Leave me alone, just stop doggin me around. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělovali Oscaři za divnost, myslím, že je jasné, kdo by v roce 1988 triumfoval. Michael jako sporťák, jako raketa, jako robot, mimožemšťan, jako králík, jako tanečník v klubu třicátých let a především Michael ochraňující malé děti před drogami a černými muži s drdolem:) Režisér musel být zkouřenej jak čolek. Celou dobu jsem si říkal: "Pro koho bylo tohle sakra točené?" Nicméně ve filmu figurují tři naprosto nezapomenutelné (pětihvězdičkové) scény: vtipný animovaný útěk před fanoušky, dětská variace Scorseseho klipu "Bad" a Chillversův vložený klip ke Smooth criminal. Mimochodem tahle barová scéna vznikla jako variace na Astorovu scénu z Band wagon. ()

teba 

všechny recenze uživatele

První půlka výborná, ostatně jako celá Michaelova tvorba... teda, ta hudební. Co se filmu týče, rozhodně se mu mělo zakázat psát scénáře, a pokud už nějaký napsal, neměl se realizovat. Jenže, kdo by řekl ne králi, že... Aspoň že ten Joe Pesci si roli vyloženě užíval a učinil tak toto dílo celkově snesitelnějším :o) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Iluze pohybu tanečníka dopředu, který se přitom pohybuje dozadu. Michael ho světu představil v roce 1983 a tohle klouzání je dodnes nesmírně oblíbené. O kousku Moonwalker už se to samé říct úplně nedá. Klipová koláž, infantilní efekty, marketingový tah, pražádný děj a pořádný kus patosu pro opravdu skalní fandy, nicméně své si v tom najdou i ti, pro které bude Michael Jackson navždy hudebním a tanečním géniem. Takže proč ne… ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Futuristicky vyhlížející auto, díky kterému unikne Michael Jackson svým pronásledovatelům z temných ulic města, je automobil Stratos ZERO. (Dragoni)
  • Michael Jackson původně chtěl, aby šel film v Americe do kin, ale kvůli problémům s rozpočtem skončil rovnou na videokazetách. (Morien)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 1988 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama