Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 13 dílů, takže si dovolím už i hodnocení.... Seriálová tvorba v USA nabírá uroveň o které si leckterý celovečerní film může nechat jenom zdát. A i když "Invaze" kvalit takových "Lost" nedosahuje, jedná se o výborně natočenou záležitost, kterou můžu všem příznivcům "tajemna" doporučit.... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní seriál! Zvláštní a zajímavý. V současné době, kdy máme takové seriály ve kterých jsou nesmyslné akční scény, je Invaze hodně vážná. Akce je minimum a všechno působí dost nudně. Já osobně jsem si tento seriál rozdělil na 2 části. Prvních 11 dílů pro mně bylo opravdu nudnou záležitostí na kterou jsem koukal asi tak dva měsíce, což je divné, protože většinou se snažím seriál zkouknout do týdne. Ale těch 11 dílů bylo opravdu nezáživných ale měli dobrou atmoséru a vždy mně upoutal konec s nějakou záhadou a hlavně jsem byl zvědavej o co tam vlastně jde a jak to všechno dopadne. Po 11-ti dílech ale přišel nečekaný zvrat. A stala se z toho pro mně ta pravá seriálová závislovka. Zbylých 11 dílů jsem zkoukl během 36 hodin a nemohl jsem se od toho odtrhnout. Záhady, které byli v předchozích dílech se začali vyjasňovat a mně začínalo všechno být jasné. Opět ta výborná atmosféra s dalšími záhadami. Poslední tři díly byli docela i adrenalinové a měli celkem i dobrou akci a svižnost. Na současnou seriálovou dobu hodně vydařený scénář, který je ovšem velmi netypický. Líbila se mi hodně působivá hudba a herecké výkony. William Fichtner je prostě herec. Předvádí jeho skvělé výkony jak ve filmech, tak i v seriálech (např. další seriál Prison Break).A dobré výkony podali i teenageři. Plus dvě docela hezké ženy jako jsou Kari Machett (Mariel) a Lisa Sheridan (Larkin). Na to, že jsem o tomto seriálu téměř vůbec nevědel a na to, že na Invazi nebyla soustředěná žádná pozornost (jako třeba na 24 hodin), tak jsem byl vážně mile potěšen. Jen je škoda, že je (zatím) pouze jedna řada. Vzhledem k tomu jak první skončila, by druhá mohla být ještě lepší. Třeba se pro ní časem tvůrci rozhodnou a já bych byl docela i rád. Lepší 4*! ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Nemám nic, na co bych si mohl stěžovat a do čeho píchnout. Atmosféra v každém dílu úžasná, která graduje, že nutí pouštět další a další díl, abych se dozvěděl jak to s těma žluťáskama je. A teď si přeci jen trochu rejpnu. Škoda, že tvůrci nedělali seriál s myšlenkou ukončit ho rovnou po první řadě, otevřený konec by mi nevadil, ale chtělo to aspoň trochu ukončit a ne tam hodit takovou závěrečnou scénu, která mi bude akorát pořád vrtat v hlavě :) Pokračování si Invaze určitě zasloužila, ale asi vznikla ve špatnou dobu s velkou konkurencí, ale proč ji ukončili pro malou sledovanost? Když se podívám teď, které seriály pokračují a mají třeba i poloviční diváckou přízeň tak nemám pro toto pochopení. Jestli náhodou se už Will F. nechtěl přemáhat, protože věděl, že ho čeká velká role v Prison Break :) ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd (a v tom je právě ten největší problém), ale zhruba od 10. epizody se spustí soutěž scénáristů, kdo z nich bude neotřelejší ve vyprávěcích postupech. Největší síla tohoto sci-fi seriálu ční právě v nepředvídatelném vývoji, který vás naprosto strhne a samozřejmě ... ve Williamu Fichtnerovi. Kam tenhle člověk vleze, tam to je pod jeho taktovkou. Důkazem tohoto faktu jsou poslední dvě řady Prison Breaku, kde si Fichtner (a právě i podprůměrná třetí série mu dluží za to, že udržel laťku těsně nad zemí) krade každou scénu pro sebe (pomineme skutečnost, že v tom seriálu je opravdových herců poskrovnu). A závěrečný cliffhanger (tady již o Invazi) dostatečně diváka napne na další sezónu ... která se ovšem nikdy konat nebude. ABC bohužel nestačilo skoro 10 miliónů diváků na epizodu. Škoda, škoda -- má to zajímavé postavy, se kterými je lehké sympatizovat a od všech těch sci-fi invazí (i když osobně mám toto téma nesmírně rád) se to odlišuje dost na to, aby se zadělalo na seriálový hit. Po ukončení Veronica Mars další zářez, který zamrzí. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Několik prvních dílu velice povedených a napínavých, postupně se serial stává nezáživným a velmi stereotypním, jehož kvalitu jěště navíc snižují neustálé ex/manželské hádky o děti ?!? konec je silně odflaknutý, ale i tak jako celek není serial špatný, právě konec si o to mín užil diky otřesnému dabingu... Pokud se dá seriál srovnávat s jiným tak je to určitě Threshold, který na mě po pár prvních dílech působí mnohém lépe. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)
  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)
  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)

Reklama

Reklama