Reklama

Reklama

Bludička

(seriál)
  • Velká Británie Willo the Wisp
Animovaný / Rodinný
Velká Británie, 1981, 2 h 10 min (Minutáž: 5 min)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Každý kouzelný les je plný přátelství, nástrah, humoru i intrik. V tom našem vás budou provázet vypravěčka Bludička, boubelatá víla Mavis, její housenčí kamarádka Ágnes, kočka Elza, podivný kříženec psa a žížaly Moog, ptáček Twít a další. Srdce diváka si však nepochybně podmaní charisma zlé a ďábelské čarodějnice Edny Bedny v podobě televize, jíž nelze věřit ani sklo na obrazovce! DVD obsahuje prvních 13 dílů (1-13) tohoto kresleného seriálu z produkce britské BBC, jenž v žádném případě není určen jenom dětem. Přes zdánlivou pohádkovost a večerníčkový rozsah epizod je doslova nabit řízným anglickým humorem, přátelskou ironií a nejednou hláškou. O životaschopnosti díla svědčí též fakt, že zanechal nesmazatelné stopy v paměti celé generace dětí odchovaných Vegou a Magionem České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tomuhle nejde dát míň než tři hvězdičky a já sám tomu nemůžu dát míň než pět. Ovšem za verzi s Kaiserovým dabingem. Jsem neuvěřitelně šťastný, že jsem to mohl v Magionu zažít. Teď když to vyšlo na DVD předabované Juřičkou, je mi toho původního (Českou Televizí, jako už pokolikáté, prošustrovaného) dabingu strašně moc líto. ** mimochodem jsem si psal s Jiřím Chalupou právě kvůli tomuhle dabingu. Tak ne že se nedochoval, prý v archivu je, ale ČT nemá vysílací práva, nakupovat je nebude a než aby dabing samotný prodala pro DVD, radši ho nechá v archivu shnít. Právě proto se musel seriál předabovat, aby vůbec u nás mohl na nosičích vyjít. Nenapadá mě pro ČT žádný slušný výraz. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bedna Edna, Muk, housenka Agnes a lesní víla Mejvis :-) Tenhle kreslený seriál byl kdysi pravidelným pořadem ve čtvrtečním Magionu. Zákeřná dvouzubá čarodějnice Edna v podobě televizoru neurčitého typu, prudila všechny obyvatele lesa, kteří ji opět všichni společně vzdorovali a opláceli stejnou mincí. Vesměs 5 minutové epizody, dokázali vždy pobavit. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgická -4* Pokud si dobře pamatuju (a komentáře ostatních mi to potvrdili), tak se tento seriál vysílal v Magionu i Veze. Mám na něj velmi dobré vzpomínky, protože se mi líbil ten podivuhodný les plný prapodivných figurek – bedna Edna, tlustá víla Mavis, housenka Agnes … a k tomu ten zlomyslný ironický humor, který se mnou jde po zbytek života ;-). Rozhodně i dabing Oldřicha Kaisera byl nezapomenutelný a bohužel se moc dílů s ním nedochovalo a bez něj to už není ono. Myslím, že tyhle krátké příběhy by mohli potěšit i současné děti, tak to zkuste. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

k212 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní, excentrická, cynická, podivínská jízda, u níž nechápu, jak se mohla propašovat do Magionu pro děti a mládež tehdejší socialistické Československé televize. Páč dnes by klidně mohla přistát na jakékoliv liberální VOD platformě, která jede na barevnosti světa! Bludička je oslava jinakosti se vším všudy a rozhodně není pro věkem omezené, naopak pro všechny! Jo a samozřejmě, že Edna zlá bedna je extra třída! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z (téměř) zapomenutých kreslených trháků z dob útlého dětství, Magionu (nebo Vegy, who cares), a legendárního dabingu, který se dnes (téměř) nedá sehnat. Upřímně mě překvapilo, že je to až tak stará záležitost. I to jak to dnes na mě nějak nefunguje... To, že je něco divné, prostě nestačí, i když zlá čarodejnice Edna Bedna zakletá do věčně nasr... telebedny nebo tlustá víla "Mejvis" s modrými vlasy jsou z řádu těch postaviček, které si - sice mlhavě, ale přesto - pamatujete desítky let. A to jen tak BTW asi všichni mluvíme o "první sérii", kterou od té "druhé" dělí bratru pětadvacet let. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na jednu sérii jsou 857 000 britských liber. (Elisebah)
  • Kočka Elza je v originále Kocour Carwash. (Elisebah)
  • Do češtiny namluvil seriál Oldřich Kaiser, bohužel tento dabing se nedochoval. (Elisebah)

Reklama

Reklama