Reklama

Reklama

Večer před odjezdem do války by si měl každý užít trochu té zábavy. A protože již zítra poletí osmnáctiletý Eddie Birdlace do Vietnamu (píše se rok 1963), snaží se udělat vše proto, aby šlo o večer, na který hned tak nezapomene. Přistoupí na nápad svých kamarádů rekrutů a uspořádají mírně pubertální, ulítlou soutěž o padesát dolarů, které vyhraje ten, kdo na večírek dostane tu nejošklivější holku. Jak se vyvíjí večer, vypadá to, že by Eddie skutečně mohl vyhrát, protože plachá Rose, s níž si domluví rande, rozhodně nepatří mezi královny krásy. Přesto z ní však cosi vyzařuje. A to něco, v momentě kdy se provalí jakou boudu mladík na dívku hraje, Eddieho donutí, aby opustil párty a vydal se hledat utíkající dívku do noci. Možná totiž právě nalezl mnohem víc, než si od večera původně sliboval. Lásku. Ve vynikajícím, citlivém a výborným scénářem opatřeném romantickém dramatu sehrál v roce 1991 jednu ze svých životních rolí předčasně zesnulý hollywoodský idol River Phoenix. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako Blbec k večeři, ale s ošklivkama. A není to komedie nýbrž citlivej a dojemnej film, kde je srandovní jen začátek s výběrem těch největších košťat. River Phoenix zahrál výborně a Lily Taylor byla taková hrozně hodná. A štáb jí podle mě nějak zošklivil, protože v jinech filmech nevypadá tak děsně. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film ma ničím nezaujal. Neviem, z čoho niektorí usudzujú, že sa Eddie zamiloval. Zamilovaní predsa nevyhadzujú roztrhaný lístok s adresou milovanej von oknom. Ani záverečné objatie Eddieho a Rose mi nepripadalo, ako objatie milencov, skôr ako vzájomné podopieranie sa dvoch mladých ľudí, ktorí počas niekoľkých málo rokov prišli o svoje sny a ilúzie. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak som sa nechal nachytať V.I.M.kom na Moviezone. Prvá polhodina je totálne utrpenie. Sledujeme bandu nesympatických mladučkých mariňákov, ktorý zahrali vlastnú verziu hry Blbec k večery. Len namiesto blbca si každý z nich privedie najškaredšiu ženu akú zbalí. Potom sa jeden pár od zbytku oddelí a film sa prepne do romantickej polohy v štýle filmu Pred úsvitom. Lenže chémia medzi týmto párom príliš nefunguje a Riverova postava ma nonstop iritovala. Postava Lili Taylorovej je síce celkom sympatická, ale skôr som ju ľutoval, že sa zahadzuje s takým idiotom. Takže celkovo to je za mňa strašná nuda. 4/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčšia sranda sa odohrá v podniku, kedy sa hlavná predstaviteľka v podniku správa vulgárne a arogantne, aby ukázala nápadníkovi, že nadávky neznejú pekne. Druhá sranda potom je, že film je najlepší v scéne z Vietnamu, lenže ten vtip je, že tá scéna trvá asi 25 sekúnd. Presne toľko strávime vo vojne vo Vietname. Inak je to o partií výrostkov, ktorých poslali užiť si so ženami, než umrú vo vojne. Respektíve partia to ani nie je, náš hlavný protagonista sa osamostatní a hľadá po meste s ktorou slečnou by si vrzol. No proste námet za milión. V hlavnej úlohe zosnulý River Phoenix, z ktorého by dnes bola určite herecká hviezda. Holt, drogy sú sviňa. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný film ze života s dobrým scénářem popisujícím komorní příběh jedné nečekané lásky. Soutěžení drsných rekrutů odjíždějících válčit do Vietnamu o nejošklivější sbalenou šeredku tomu dodá nápad a spoustu humorných okamžiků při balení dívek, o zbytek vtipných dialogů se ve druhé půlce postará ústřední dvojice mariňáka Edieho a zodpovědné folkařky Rose. Trochu mi to připomnělo výtečné ranné Formanovy filmy. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=BTPkLUf9c10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní část natáčení se odehrávala v Seattlu (Washington, USA), pouze několik scén je skutečně ze San Francisca. (Katie88)
  • Postava Rose měla být dle původního záměru značně obézní, Lili Taylor ale režisérku Nancy Savoca okouzlila natolik, že roli přesto získala. Taylor přibrala cca 5 kg a pod oblečením nosila vycpávky. (aluna)
  • Jako přípravu na roli strávili představitelé 4-B's týden v simulovaném základním táboře vedeným vysloužilým mariňákem. (aluna)

Reklama

Reklama