Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

mrksik 

všechny recenze uživatele

Celé záverečné titulky som sedel, pozeral na ubiehajúce písmenka a rozmýšľal, čím že to vlastne je, že ma tento film donútil bez slova pozerať na tie ubiehajúce písmenka.  Nicole Kidman, ktorú od počiatočných sympatií postupne doslova znenávidíte, podmanivý džez a klasická hudba, prostredie, manžel, deti. Film len pre pár ľudí, ktorí v ňom nájdu akési osobné neidentifikovateľné nevysvetliteľné "viac". ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Naaranžovaná ujetost, ve které se snoubí viktoriánská upjatost se surrealistickým bordelem, protkaná anomáliemi a doladěná jemným kavárenským swingem, smyšleně převypravuje zrod umělkyně - stačí se ale podívat na autentické fotografie i Dianin dobrovolný odchod ze světa a je jasné, že skutečnost nebude až tak diametrálně odlišná. Kouzlo imaginace nevězí jen v extravaganci, jež spolu s nápaditým aranžmá interiérů přispívá ke vzbuzení uměleckého zážitku, největší zásluhu si připisuje průzračně čistý půvab Nicole Kidman, ještě zvýrazněný upejpavými límečky šatů z padesátých let, přetvářejících se na stále uvolněnější siluety podle toho, jak se mění vnitřně ona sama. A taky Robert Downey Jr., hrající jen očima, na kterých se zde naplňuje rčení o oknech do duše. Nitro uklidňující, za ruku vodící film. A ta ruka je příjemně teplá. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o podivnej dáme, ktorá sa stretávala s podivnými ľuďmi  viedla podivný život a ten aj sama nezvládla. A ešte k tomu imaginárny, čiže skoro nič, čo vo filme vidíme, nie je pravda. Fotograf Joel Meyerowitz  o nej povedal novinárovi Arthurovi Lubowovi: "Ak robila takú prácu, akú robila, a fotografovanie jej nestačilo na to, aby ju udržalo nažive, akú nádej sme mali?" Žiadnu. Nevedela, čo chce. Pocty dobrovoľným nebožtíkom s výraznými odchýlkami od normálu ma obchádzajú. ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý příběh, po celou jeho dobu jsem cítil zvláštní napětí, které ještě umocňovala skvělá hudba. Nicole Kidman zahrála jako vždy na výbornou a opět si mě získala o něco více, stejně tak Downey, který svojí, docela netradiční postavu, zvládl taktéž skvěle. Celkový pocit z filmu je prostě skvělý. :) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Diane Arbus jsem si nejdříve malinko načetla a prohlédla si její fotky. Zajímavá žena,která má mé sympatie z několika důvodů. Fotila většinou lidi, kteří bývají terčem posměchu a kritiky. Nebála se přirozenosti která je vidět a cítit z každé její fotky což je úžasný.....Zajímavé i když smyšlené a přesto mě tu pořád ještě něco chybělo.Něco víc k té nedokonalé dokonalosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Dianina fotografie "Identická dvojčata" se stala jednou z nejdražších fotografií vůbec a byla prodána za 478 000 dolarů. (formelin)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2006 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Původně byla do hlavní role obsazena Samantha Morton. (formelin)

Reklama

Reklama