Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Nechápu, jak se mohl jasně televizní film ocitnout v kinech, kam se poslední dobou nedostane mnoho kvalitnějších. Za druhé - Jestli by se měly točit filmy podle každé šokující události, tak by jiné filmy nevznikaly. Pokud již tak autoři učiní, mělo by jejich dílo v hlavách diváků něco zanechat, a teď nemyslím znechucení nad zbytečně strávenými sto minutami života. Za třetí - Nevím kde režisér sehnal takové polena, kteří jsou herci asi tak, jako já fanoušek Sparty. Jde o úplně zbytečný film, který nepřináší vůbec nic nového, ba naopak, již stokrát viděné předvádí ve stokrát horší podobě. Jediným plusem pak zůstává fakt, že díky Karle jsem se o tomto "masakru" dozvěděl. Nic víc, nic míň. ()

mira007 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh vražedkyně, který je natočen spíše z jejího pohledu, který sama prezentovala před soudem. Jako téměř spoluoběť svého ultrasadistického manžela, která byla donucena k zločinům tak nějak vedle něj. Ve skutečnosti se po objevení videí ukázalo, že to byla vysoce manipulativní osoba, která často akty násilí iniciovala. Film je to tedy stupidní a neuctiví i vůči obětem a behledě na to je to tak unyle nudně asexuálně zpracované, že se na to moc nedalo koukat, ale hodnocení odpadu dávám s ohledem na skutečné oběti. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Proti téhle decentnosti že se protestovalo? Kvůli obscénním výjevům to být nemohlo, protože Bender ani jednou neukáže nic, u čeho by se drsnějšími filmy jen trochu ošlehaný divák otřásl. Ve všech scénách, kde se obětem děje něco špatného, se kamera soustředí na záběry hlavní hrdinky, popřípadě Paula, a z tohoto schématu nikdy nevybočí. O mrazení v zádech si tak divák může nechat jen zdát. Na druhou stranu nespokojenost Kanaďanů chápu, protože je trochu cítit, že scénář a vůbec celý film je šitý horkou jehlou, aby se vše natočilo dříve než téma začne být vyčpělé a nějakých emocí vyjadřujících soustrast k obětem se nedočkáme. Přesto (nebo možná právě proto), že je snímek natočen podle skutečných událostí, se postavy chovají dost nesmyslně. Paul je zrůda a Karla je hlupák, když se nechává mlátit a ještě Paulovi zprostředkovává oběti a všechno schovává za věty o partnerově napravení. Nijak potom není vysvětleno, proč se z ní ve vězení stala rafinovaná dáma s vysokou inteligencí, marně se pokoušející dosáhnout alespoň špetky lstivosti á la Sharon Stone v Základním instinktu. Takže přestože to vypadá, že jenom kritizuji, díky dobře zahranému Paulovi a solidní atmosféře jsem se dopracoval až někam k 55%, ale podruhé už bych se nedíval, protože není proč. Pokud si přečtete dějovou synopsi, nic moc nového od filmu nedostanete. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Laura Prepon v roli Karly Homolky je buď úplné herecké poleno, alebo je kľúčovým zámerom tvorcov skresliť skutočnosť. Žiadny originálny pohľad na skutočné udalosti sa však vo filme nekoná. Práve naopak, Karla Homolka v spornom podaní L. Prepon vyznieva ako poľutovaniahodná naivka, ktorá v ošiali lásky nekriticky plní všetky priania a príkazy svojho šialeného manžela Paula Bernarda. Patologický vzťah vyústi do brutálneho domáceho násilia, ktoré strieda vražedná mánia. Aj z kriminálnych činov vychádza Homolka ako úbohá týraná žena, ktorá okrem spoluúčasti na vraždách vôbec nemá na výber. O to prekvapivejšie je potom rozhodnutie väzenského psychiatra, ktorý zamietne možnosť predčasného prepustenia "chuderky" Karly z nápravného zariadenia. Rozhovor psychiatra a vrahyne, ktorý mal vytvárať rámec príbehu a umožniť prienik do chorej mysle známej kriminálničky, je len ďalší neprirodzený pokus tvorcov filmu, umelý ako PVC. Škoda premárnenej šance. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Zatímco se většina žalobců a lékařů participujících na případu kloní k možnosti, že to byla pravě Karla, kdo zprovodil nebohé dívky ze světa a nikoliv na doživotí odsouzený její manžel Paul, režisér Joel Bender má jasno. V jeho verzi byla Kája jen slepě zamilovanou ženou, která by si pro neutuchající lásku k Pavlovi nechala vrtat koleno(Co na tom, že nikoliv svoje vlastní) a tenata lásky jí donutila mlčet o zvěrstvech jejího vyvoleného. Jejím největším hříchem bylo opomenutí psí loužičky, za které byla následně po zásluze vyplísněna sériíí direktů od pana dokonalého, které se pak v pravidelných periodách opakovaly po několik let. Škoda, že za nevidomost svého citu nezaplatila samotná Karla, které by posmrtný pobyt uprostřed půdního horizontu, či deltě řeky slušel nepochybně víc, než tělům nevinných dívek, jejichž životy mohla zachránit jednou blbou větou do telefonu. Ovšem proč by to dělala, když byla mnohem pravděpodobněji než figurou zaslepenou láskou....zasranou sadistkou, která se svezla na vlně perverze jejího drahého chotě. 40% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)
  • I když se události odehrály v Kanadě, nebo možná právě proto, nikdo z kanadských filmařů nechtěl mít s filmem nic společného, takže se musel kompletně natočit v USA včetně obsazení. Jeden pokus byl v roce 1914, kdy si filmař z Toronta Peter R. Simpson koupil práva na zfilmování knihy o tomto případu od spisovatele Stephena Williamse. Kvůli protestům veřejnosti se ale do projektu nikdy nepustil. (don corleone)
  • Předtím, než byl Paul Bernardo, podle kterého je film natočen, zatčen, změnil si legální cestou jméno na Paul Teale. Údajně podle postavy Kevina Bacona ve filmu Criminal Law (1988). (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno