Reklama

Reklama

Hvězdná srážka

  • Itálie Scontri stellari oltre la terza dimensione (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z trestanecké planety jsou propuštěni vesmírní pašeráci Akton a Stella Star (Caroline Munro). Sám Císař je omilostnil, aby se vydali na nebezpečnou cestu - mají vypátrat úkryt zlotřilého vévody Zarth Arna a najít loď ve které ztroskotal jediný císařův syn (David Hasselhoff). V doprovodu šéfa galaktické policie Thora a robota Ella navštěvují planetu amazonek, planetu ledu a planetu neandrtálců, zatímco se schyluje k rozhodujícímu střetu mezi Císařem a Zarth Arnem... Svérázný příspěvek italské kinematografie k žánru space opery volně kopíruje scénář Hvězdných válek Nové nadějě, ne však jejich technické provedení a tak vyznívá značně béčkovitě a roztomile naivně. (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

film z kategórie ODPAD/***** - tomuto snímku nemôžete dať iné hodnotenie ako minimálne alebo maximálne, s tým, že ani jedno, ani druhé nie je myslené a brané vážne. Mladý Hasselhoff vo svojej prvej "veľkej" filmovej úlohe a (!) Christopher Plummer (!) spolu so sexi Stellou Star, ktorá predvádza plejádu sexi kostýmčekov, to je totálny trash, ultrabéčko, edwood sa musí radovať; ak by sme to chceli predsa len rozobrať - je to nechutné plagiátorstvo Hviezdnych vojen! Ale ako rozptýlenie na piatkový večer navyše s originálnym a vtipným simultánnym dabingom v rámci Ozvien festivalu otrlého diváka v A4 to padlo ako veľmi príjemná zábava! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Nemyslím si, že HVĚZDNOU SRÁŽKU lze hodnotit buď odpadem nebo plným počtem, přičemž oba ortely jsou ekvivalentní, protože se nejedná o trash, u kterého je určující míra zábavnosti, nýbrž o camp. Určité "campy" kvality jsou přítomny od kostýmů po rekvizity až k hudbě a hereckým výkonům, čímž se filmu daří mnohem lépe přenést na diváka pocit, že sleduje stará a naivní seriálová dobrodružství na pokračování, než tomu tak bylo u Lucase, a kombinace sci-fi prvků s až harryhausenovským dobrodružstvím sice nefunguje, ale dostatečně ozvláštňuje onu "hrdou pokleslost". (Cozzi je zodpovědný za HERKULA a SINDIBÁDA SEDMI MOŘÍ, a tak se není čemu divit.) Škoda toho, že hlavní důvod, proč většina otrlých diváků film zhlédne, je přítomnost Davida Hasselhoffa, s jehož objevením se na plátně zábavnost i kouzlo klesá. 5/10 ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Sci-fi na báze hviezdnych vojen, len ešte horší. A to jak prihlúpym príbehom, D-čkovým spracovaním, sporoodetými dievčatami, vtipkujúcim robotom a inými naivnými postavami. Slabé efekty - hrozná stop-motion technika pri obrovskom striebornom obrovi či vybuchovanie vo vesmíre, ktoré je rovnaké pri vybuchovaní vesmárnych lodí či vybuchovaní planét - iba iskry a biela para stúpajúca hore. Hasselhoff hraje iba menšiu rolu, rovnako tak Plummer, ktorému sa divím, že do niečoho takéhoto išiel. Ako tak na svoju dobu sú ok makety a modely lodí, sem-tam sa podarí aj dobrá hláška, ale inak robí film subžánru space opera hanbu. Hodnotenie: 40% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mě to nepobavilo tak moc jak jsem čekal, přestože David Hasselhoff se světelným mečem, úchylně hláškující roboti a triky jak z doby kamenné jsou samozřejmě geniální. Jenže ne dost geniální na to aby udržely bránici na pokraji exploze po celou dobu takto debilně natočeného trashe, a k tomu jejich pseudoparodické výstupy neustále přerušují nekonečné, odporné a pohříchu nevtipné vesmírné dogfighty. 5/10 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Určite nebudem sám keď poviem že filmy charakterizované ako vesmírne Sci-fi je jeden zo žánrov s ktorého si zub času odkrajuje najviac. A to je jedno či s 50´s 60´s 70´s alebo 80´s. A keď ešte k tomuešte nepodarene kopíruje svojho známejšieho staršieho brata tak to je katastrofa. Star Crash je jedným slovom, hrôza. Efektov je tu plno a ani produkcia sa nezdala byť céčková. Ale to trápne spracovanie, čo sa snažilo kopírovať Star Wars ale pritom sa pokúšalo byť iné až všetky tvary vesmírnych lodí, zbraní a mimozemšťanov boli na vysmiatie. Gýčovité atrapy a karikatúry na hviezdne vojny sa nedali brať vážne. Myslel som že sa budem baviť keď tu hrá aj David Hasselhoff ale nie, nič takého sa nekoná. Dokonca aj svetelný meč tu vyzeral hrozne. Vesmírnych bojov tu bolo dosť ale iba sa dookola opakovali a nudili. Hudba takisto šmejdová a pritom skladateľ John Barry patrí medzi špičku. Moje hodnotenie je 1*. Zaslúži si to možno o jednu viac. Predsa potenciál to malo ale ja som sa na tom nezabával. Možno zmením názor keď si pozriem Turkish Star Wars ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Pôvodne mala mať Caroline Munro na sebe minimalistické kožené bikiny v celom filme, avšak americkí výkonní producenti naliehali na Luigiho Cozziho, režiséra a scenáristu v jednej osobe, aby ju trocha zahalil, a tak predišli problémom pri vysielaní filmu na amerických káblových televíznych staniciach. Preto sa Munro v druhej časti filmu už producíruje v oveľa menej vyzývavom oblečení. (beso74)

Reklama

Reklama