Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý Evan se nemůže vyrovnat s tajemným zmizením svého bratra Victora (a navíc zbytek rodiny mu toto zmizení dává za vinu), když se náhle, po letech, Victor vrací zpět. Celou dobu byl držen na jedné farmě v okolí, a za pomoci svého bratra se sem chce vrátit, a pomstít se. Ale na farmě číhá něco, s čím ani jeden z nich dosud neměl co do činění, a ubohá rodina je vlastně také jen obětí prastarého zla ... Joel Schumacher udělal jednu velkou chybu, a tou je úvodní (černobílá) sekvence, která mne velmi navnadila (o tom že se nacisté zabývali okultismem žádná). Jenže po tomto nadějném úvodu přichází až příliš obyčejná vyvražďovačka (Joel Schumacher má určitě na víc). Sice se sem tam blýskl nějakým tím nápadem (když nemůže zlo překročit obranné runy, tak proč neovládnout jiného tvora a toho použít pro zničení těchto run), ale ten byl okamžitě potopen nějakým průšvihem (nasraný (a velmi digitální) kůň v kuchyni). Celkově jsem se trošku nudil, a nezabránil tomu Dominic Purcell v jedné z hlavních rolí, ani to šokující a velmi nečekané překvapení na konci filmu. Jen tak nějak doufám, že to nebyla cesta k natočení pokračování... ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Na začiatku nemajú tvorcovia karty rozdané vôbec zle. Krvavý potok by vás mohol v požičovniach v 90kách lákať. Plagát má štýlový, na obale tučným písmom hviezdu populárneho seriálu a známe meno režiséra. Nenechajte sa zmiasť. V skutočnosti ponúka Krvavý potok ten najhorší možný variant - úplne obyčajné hororové béčko bez štipky invencie, ktoré súčasne nie je tak blbé, aby aspoň pobavilo. Väčšinu času je skrátka len nudné na uzúfanie. Vážne si nie som istý, čo Joela Schumachera viedlo k tomu, aby sa upísal podobnému projektu. Pravda, jeho kariéra vždy pripomínala horskú dráhu. Ešte viac si však škrabem hlavu, čo v tejto snímke do pekla robí Henry Cavill? ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Kristovanoho, co to bylo??? Opravdu nevím kde začít ... Nacistické hrátky s okultismem jsme už v horrorech měli tisíckrát a pokaždé to skončilo stejnou trapárnou, nechápu tedy, proč do toho děda Joel opět lezl. Plešatý nazi-démon by ale sám o sobě na průser nestačil, stále jsem doufal ve zbytky vkusu a filmařského umu, které by ještě mohly rachtat v té šedivé hlavě. Nic nerachtá, ticho a pusto. Schumacher na stará kolena natočil svůj první ryze BÉČKOVÝ horror, s povinnými trapnými efekty a maskami, hrůzostrašným "uaaargh" (takhle si démoni ulevujou, když jim někdo zabouchne dveře) a celou plejádou amatérských přešlapů a nedodělků. Děj nemá žádnou strukturu, všechno se to náhodně mlátí hlava nehlava, což ještě zhoršuje nudná kamera a střih, slabé herecké výkony a doslova dementní chování všech postav. Ke konci jsem se už neovládal a nahlas si opakoval mantru "cotokurňaje" - až do závěrečného monologu Pana Přeživšího, který toto dílo definitivně pasoval na filmové WTF roku. Říká se mi to těžko, ale Schumacher už je asi mimo hru. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Super začátek. Navnadil mě v očekávání parádního horroru s okultismem z dob nacistické éry. Ano, o tom ten film vlastně i byl...ale natočen tak strašně, nudně, bez napětí, že některé scény nutily spíše k smíchu. Jedna hvězdička za ten začátek, zbytek stylem wtf s náznakem několika dobrých scén, pohřbených debilním scénářem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nudné béčko. Ani finálne pôsobivé škrtenie ostnatým drôtom nedokáže vynahradiť mdlosť tvorcov. Chýba tomu nadhľad, aspoň jedna šokujúca scéna, krvavý efekt, čokoľvek "iné", výnimočné. Ako epizóda SUPERNATURAL by sa to dalo pozerať, ale ako celovečerák to nefunguje. Krvavý potok si len tak tečie a napriek vzdialenému hukotu sa k vodopádu ani na moment nepriblížime... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se měl objevit Jesse Metcalfe, ale na poslední chvíli byl nahrazen Henrym Cavillem (Evan). (Chatterer)
  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)
  • Režisér Joel Schumacher a scenárista David Kajganich sa vážne pohádali o zmenách, ktoré chcel vo filme urobiť Schumacher. Podobná situácia sa udiala aj pri natáčaní filmu 8MM so scenáristom Andrewom Kevinom Walkerom.
    Finálne slovo mal nakoniec Schumacher, ktorý sám prepísal časti scenára. (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama