Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takovej jakoby neonoir, celkem slusne obsazenej...ale presto, jakoby slo o nekolik ruznych filmu zmotanych dohromady. Hlavne tedy myslim provedenim, tempem, naladou...nebo jak to rict. Dokoukat to lze, ale ze bych si to nekdy pustil znova....tezko. Skoda. V podstate to vse vyjadril celkem presne ve svem komentari kolega Shushika... 3- ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Perfektní vizuální spracování a docela zajímavý příběh. Poválečné období muselo být v Americe zajímavé. To co předvedla Marta (Salma Hayek) to mě dostalo. Role chladnokrevné vražedkyně, které vraždila z lásky se zhostila na výbornou. Film byl jinak průměrný, ale za nadprůměrnou roli Salmy Hayek dávám hvězdu navíc (jinak by to byly slušné 3*). ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Všetko je tu akési priemerné a ťažkopádne, rozbieha sa to ako preťažený výťah a aj sprievodný voice over, odkazujúci sa na Chandlerovu /resp. Marlowovu/ duchaplnosť, siaha svojmu vzoru sotva do pása. Priemernosť až šedivosť poznačila aj herecké výkony: Travolta akoby bol seknutý v krížoch, Letova nadsádzka pôsobí kŕčovito a tak iba Salma Hayek valcuje divákove emócie, tentoraz nielen odhaleným poprsím a sukňou obtiahnutou na tých najdôležitejších partiách. Pôvodne som chcel ísť pod tri hviezdičky, ale posledných cca dvadsať minút ma predsa len tak akosi povzbudilo k štedrejšiemu hodnoteniu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zápletka a příběh samotný sami o sobě zrovna nic moc, nic objevného originálního nebo něco, co tu už stokrát nebylo. Tuhle stránku hodně zachraňuje herecke obsazení prakticky všech hlavních a několika vedlejších postav. Tohle je hlavní tahák filmu. Dost mě ale zklamal poměrně rychlý a jednoduchý závěr, čekal jsem nějaké záživnější vyvrcholení. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Kriminalni pripad, podle skutecnych udalosti, je veden dvemi detektivy (John Travolta a James Gandolfini), kteri se dostanou na stopu (Jared Leto a Salma Hayek). Tato dvojice se vzdy predstavuje jako sourozenecky par (ve skutecnosti silene vasnivy milenci) osamelym ovdovelym panickam s kterych za pomoci sarmu a mazanosti Leta vymohou vse cenne a zlocin zakonci brutalni vrazdou. V zanru nic prevratneho, pricemz potencial na neco vetsiho byl. 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)
  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)
  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama