Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

casef 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Adam a Jamie a jejich mladší kolegové Kari, Tory a Grant zkoušejí různé mýty a legendy. Buďto potvrdí, vyvrátí nebo uznají mýtus za možný, ale nepravděpodobný. Často zkoušejí naprosto úplné kraviny (z poslední doby mě napadá např. jestli je pravda, když kýchnete s otevřenýma očima, tak jestli vyskočí z důlku - buďte v klidu, je to mýtus), ale někdy to je i poučný, jak např. ušetřit benzín. Vše se řeší s obrovským nadhledem a musí u toho být hlavně zábava, v čemž jsou oni mistři. Skoro žádný díl se neobejde bez C4 a pořádného výbuchu a je zábava sledovat, jak z toho mají vždy nefalšovanou radost, jak děti na Vánoce. ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Mroží muž a jeho kamarádi utrácejí spoustu peněz za to, aby dokázali to, co tradičně ani nikoho nezajímá. Začne vás to vlastně zajímat až ve chvíli, kdy na to ve svém pořadu upozorní. Nestane se příliš často, že by si člověk řekl: "Páni, tohle mě trápilo celý život, bez rozřešení toho nemohu žít.", takže ač možná přijde chvíle, kdyby budete zvědaví na rozřešení toho či onoho "problému", mýtu, záhady, reálně se nedozvíte nic. ()

Reklama

bidja 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, provední špatné. Míň sympatickou dvojici uvaděčů jsem ještě neviděl. Jeden jak Dopita s baretem a fousama, druhej jak Eric Clapton a do toho to neustálé debilní americké opakování, rekapitulace a co uvidíte, takže vám tu trochu řeknou za jeden díl 1000000x. Sestříhané to vyjde na 10 minut. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu absolutně zábavná hovadina, u které se divím skoro pořád. Naprosto úžasná dvojice moderátorů, super námět a nej´šílenější hovadina co znám. A to všechno jsou klady. A zápory snad asi ani nejsou, ale ty mýty jsou zatím opravdu velice zajímavé... Ohromně mě to baví a doporučuju bláznům všech kategorií. A nebojte se, dost se i poučíte a zjistíte, čím můžete strašit kamarády! Co myslíte, zabije vás mince shozená z Empire State Buildingu? 80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost s partou ulítlejch týpků, kteří boří mýty a různé pověry co vyprávěl jeden známý jak se to stalo jeho známému. Viděl jsem pár dílů a celkem to byla zábava. Docela se zájmem jsem sledoval vyvracení mýtu o hasiči nalezlém ohořelém potápěči kdesi ve spáleném kanadském lese, kterého údajně mělo nasát hasičské letadlo ,,rychlovcucem'' v moři při nabírání vody pro hašení... Hoši prokázali, že nic takového možné není. Ve vodě by to sice mohlo potápěče přicucnout, ale nad vodou by jej ani silý tah neudržel a do hubice by se nevešel... No takovýchto akciček je v každém díle několik. Ruku na srdce s jejich rozpočtem bych také rád takto blbnul a bořil mýty :-). seroš + hvězda za originalitu. * * * * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (30)

  • V máji 2013 vyzval aktivista Darryl Cherney tvorcov, aby sa pokúsili preukázať oficiálnu verziu kauzy, ktorá sa stala 24.5.1990. Vtedy mu v aute vybuchla rúrová bomba a jeho a spolusediacu Judi Bari vážne zranila. Aj keď boli zbavení všetkých obvinení a Cherney vysúdil 4,4 milióna amerických dolárov, FBI stále trvá na svojom, že nešlo o atentát, ale že bomba bola ich. (whack)
  • Anglickou verzi vypravuje Robin Banky. (ČSFD)
  • Jamie Hyneman a Grant Imahara jsou bývalými konkurenty z pořadu BattleBots. (ČSFD)

Reklama

Reklama